Tip: Ako zrýchliť iPhone 4S s iOS 8.0.2

Apple podporuje najnovšími aktualizáciami iOS zariadenia pomerne dlho. Najnovší systém iOS 8 je preto k dispozícii aj na tri roky starý iPhone 4S. Najstaršie podporované zariadenia však zvyknú byť tými, ktoré už nový systém nezvládajú tak svižne ako novšie generácie. Po vydaní iOS 8 sa preto objavilo množstvo majiteľov iPhone 4S, ktorí boli nespokojní s výkonom nového systém, pričom návrat k iOS 7 im už nie je umožnený. Samozrejme, najjednoduchším riešením je kúpa novšieho iPhonu, no náš čitateľ Miroslav K. si dal tú námahu, aby sa pokúsil nájsť iné riešenie, o ktoré sa s nami podelil. Hlavnými problémami nového systému boli podľa neho veľmi pomalé spomalené reakcie Safari, používateľského rozhrania a multitaskingu.

Riešením spomaleného Safari je vypnutie všetkých pomôcok pri vyhľadávaní, ako môžete vidieť na prvom obrázku. Celkovej odozve systému pomohlo vypnutie zobrazovanie kontaktov v prepínači aplikácií, ako vidíte na druhom obrázku. Odporúčať môžeme aj vypnutie novej QuickType klávesnice, nakoľko na menšom displeji iPhonu 4S zaberá zbytočne veľa miesta.

Podľa skúseností čitateľa stačili tieto zmeny na to, aby sa iPhone 4S s iOS 8.0.2 výrazne zrýchlil, miestami subjektívne funguje lepšie ako s iOS 7.1.2. Zrýchlené bolo aj odosielanie SMS/MMS/iMessage. Tieto nastavenia môžu pomôcť napríklad aj iPhonu 5 či iPadu 2, ak máte pocit, že sú reakcie pomalé.

Pomohli vám tieto kroky k zrýchleniu vášho zariadenia s iOS 8.0.2? Máte iné tipy či triky, ako ho zrýchliť? Podeľte sa o ne s ostatnými v diskusii pod článkom!

Za tip ďakujeme čitateľovi Miroslavovi K.

komentárov
  1. Skúšal som to na iPhone 5 a minimálne prepínač aplikácii nabieha rýchlejšie, tak ako na starom iOS. U Safari neviem či je výrazný rozdiel.

    0
    0
  2. iPhone 4s, vyskusal som a…… ziadna zmena… Ale nemam ani pocit, ze by bol telefon s iOS8 pomaly.. Je natom cca rovnako ako ked som naistaloval cerstvy iOS7

    0
    0
  3. Dobrý deň.

    Aj ja som vykonal zmeny na základe rady čitateľa… Subjektívne to pomohlo.
    Ďakujem aj ja.
    Ale mám otázku….
    Quick type klávesnica – priznám sa, neviem aká je. Ako má vlastne fungovať a kde ju vypnúť, nakoľko ju v Nastavenia/Klávesnice nenachádzam.
    Viete mi poradiť ?
    Ďakujem.

    0
    0
  4. Na iPhone 5 nevidím vôbec žiadne spomalenie. Ale na iPad mini hlavne multitasking sa neuveriteľne spomalil, aj keď som vypol zoznam kontaktov. V Safari bohužiaľ padajú stránky, každú chvíľu sa mi znova načítavajú.

    0
    0
  5. Vypnutie zobrazovanie kontaktov v prepínači aplikácií mi pomohlohlo aj s rychlejsim vybitim baterie po upgrade na iOS 8

    0
    0
  6. iPad mini (nie retina) funguje opäť rýcho po týchto zmenách. Fakt divné, už som ľutoval prechod a hľadal cesty na vrátenie, no teraz som znovu spokojný.

    0
    0
  7. Takisto som to skúsil na iP5 a zrýchlilo to multitasking, tie kontakty som aj tak považoval za zbytočné a už mi to nelaguje pri app kill. :)

    0
    0
  8. iPhone 4S funguje u mňa rovnako rýchlo ako u iOS7. Takže nevidím dôvod niečo vypínať, hlavne keď mi to niekedy uľahčuje prácu z mobilom. Safari je spomalené len kvôli načítavaniu viacerích otvorených stránok, takže odporúčam jedine všetky pozatvárať a využívať funkcie “prečítať neskôr” a “históriu” na to tam tie veci sú.

    0
    0
  9. Na mém 4s hlavní problém: když při psaní zprávy otočím displej na “vodorovně” – klávesnice na šířku, dojde k cca 5ti vteřinovému blackoutu. A to včetně výpadku přehrávané hudby. Stane se to vždy při prvním naklopení, při následujících zprávách už je vše v pohodě. Pak se ještě citelně zpomalilo zobrazení detailů kešky v Geocaching app. Na to se asi žádná medicína nenajde :( U ničeho jiného jsem si zpomalení nevšiml…

    0
    0
  10. Marcel mal otázku a s ňou sa tiež stotožňujem ohľadne vypnutia klávesnice Quick type, čo to je a kde to je v nastaveniach,poraďte

    0
    0
  11. Mne to teda dosť pomohlo pri iPad mini 1, aj co popisuje članok aj vypnutie Spotlight možnosti a tu klávesnicu som tiež nenašiel

    0
    0
  12. Ahojte. Quicktype je vlastne ten riadok nad povodnou klavesnicou. Da sa vypnut v nastaveniach: vseobecne > klavesnice > predikcie (off)

    0
    0
  13. ak casto nepouzivate spotlight tak odporucam vypnut!
    Nastavenie->Vseobecne->Spotlight vyhladavania->vsetko odznacit = na mojom 4s vyrazne zryhlenie, ktore sa napriklad prejavuje ako okamzite nacitanie fotiek, telefonneho zoznamu a podobne. teda veci, ktore najcastejsie pouzivam a ktore sa apdejtami spomalili.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.