Ako bude fungovať virtuálna asistentka Cortana na Windows 10?

Keď Apple v roku 2011 predstavil po prvý raz inteligentného osobného asistenta pre iPhone 4s, Siri, netrvalo dlho, a podobné riešenia priniesla aj konkurencia. O niečo vyše pol roka prišiel v roku 2012 Google Now pre Android. Zatiaľ posledným prírastkom do rodiny inteligentných asistentov je Cortana, ktorá bola na Windows Phone pridaná len tento rok. Zatiaľ čo Siri je stále k dispozícii len pre iOS, Cortana si už čoskoro nájde cestu aj na desktopy a dokonca údajne aj na iOS. Nasledujúce video ukazuje, ako funguje Cortana na pripravovanom operačnom systéme Windows 10. Ide však o beta verziu, ktorá má používateľské rozhranie pre vývojárov, a tak je dizajn prispôsobený testovaniu. Finálna verzia bude mať úplne iný dizajn prispôsobený bežným používateľom. Windows 10 bude k dispozícii pre verejnosť budúci rok.

O Siri pre Mac, presnejšie OS X, sa špekuluje prakticky od prvého predstavenia pre iOS, no ani OS X Yosemite Siri na Mac neprináša a, ako je u Apple zvykom, o budúcich plánoch spoločnosti existujú opäť len špekulácie.

Používate Siri aj napriek absencii slovenského jazyka? Chýba vám verzia pre Mac?

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.