Za ostatné tri mesiace si telefón s Androidom kúpilo trikrát viac ľudí ako iPhone

Podľa výsledkov prieskumu, ktoré prináša Nielsen, si až 56 % ľudí, ktorí si v ostatných troch mesiacoch kupovali smartfón, vybralo zariadenie s Androidom. Predaje BlackBerry a Windows Phone 7 aj naďalej klesajú a strácajú podiel na trhu. Okrem stále väčšieho podielu predaných smartfónov s Androidom tento prieskum ukazuje aj celkový rast predaja smartfónov. V súčasnosti už tvoria až 43 % všetkých telefónov. Čo sa týka predpovedí, Nielsen očakáva opätovný nárast popularity iPhonu medzi novými zákazníkmi po tom, čo Apple predstaví nástupcu iPhonu 4. Keďže tieto výsledky sa týkajú USA, nárast predajov spôsobuje aj pridanie podpory pre ďalšieho mobilného operátora. Naposledy to bol Verizon, ktorý získal aj vlastnú CDMA verziu iPhonu. V súčasnosti sa špekuluje o tom, že iPhone v USA získa aj operátor Sprint.

komentárov
  1. To je teda statisika. informacia ako ze sa predalo tri ktat viac osobnysc aut ako mervedesov. fakt vypovedna hodnota romanticke jeseni.

    0
    0
  2. Mam dojem ze to cislo je len 1krat ⨠ ako sa tam pise a neviem ako ste to pocitali sak ios ostal tak ako mal hodnotenie predtym a Andro stupa na ukor inych znaciek.

    0
    0
  3. Podla mna na tom nie je nic zvlastne… Ludia cakaju na predstavenie noveho iPhone a potom sa rozhodnu ci si kupia iPhone 4, ktory tym padom z najvacsou pravdepodobnostou bude lacnejsi, alebo novy model…

    0
    0
  4. by mě zajímalo jaký expert dělá takového statistiky .. mobil s iOS je jen jeden .. zatímco Android má v sobě každý druhý telefón :D nesmyslná statistika ..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.