Apple vydal Mac OS X Lion Developer Preview 2, aké zmeny prináša?

Registrovaným vývojárom Apple sprístupnil ďalšiu betaverziu pripravovaného operačného systému Mac OS X Lion, ktorá nesie názov Developer Preview 2. Zatiaľ sú známe len zmeny v iCal a iChate, ak sa objavia aj ďalšie budeme vás o nich informovať. Tak ako aj ostatné prvky Mac OS X Lion, aj iCal sa inšpiroval iPadom. Preberá od neho dizajn pripomínajúci klasické stolné kalendáre.

Mac OS X Lion Developer Preview 2 iCal

Podoba s iPadom nie je náhodná

Zmeny sa dotkli aj iChatu, ktorý teraz obsahuje jednotný zoznam kontaktov, v ktorom môžete mať naraz zobrazených priateľov z rôznych služieb (AIM, Jabber, Bonjour a najnovšie aj Yahoo! IM). Túto ale aj ďalšie možnosti pridáva iChatu add-on Chax, v Mac OS X Lion však pôjde o štandardnú funkciu.

Mac OS X Lion Developer Preview 2 iCal

V jednotnom zozname kontaktov nájdete aj priateľov zo služby Yahoo! IM

komentárov
  1. Hm, a preco je v iCalu semafor zeleno, zlto, cerveny a ked nastavim v syst. preferenciach v Apperance graphite, tak by to malo byt jednotne v kazdej aplikacii a nie ako sa to vyvojarom paci. Inac ta hnedozlta lista je otrasna, stary ical to je krajsie. Hadam na tom este popracuju. Tiez som nedosiel na to, ako regulovat osvetlenie klavesnice, nereaguje to na klasicke vypnutie a manualne ovladanie cez klavesnicu. Tiez nejde zvuk vo filme mp4 prehravaneho cez QT. No do leta este dost casu, maju co robit este.

    0
    0
  2. To Magz: Ak to nepouzivas na pracu, pod do toho ja som si uz pri DP1 trufol na upgrade Snow Leoparda, zatial nebanujem.

    0
    0
  3. Ako co kces na tom robit prosim ta? Ved je to len 2 verzia do leta moze byt kludne 5-6 a zmeny mozu byt dost podstatne. A ci pojdu apps tretich stran Ok je otazne. Lepsie pockat na 10.7.1 ako vzdy. Ano ergonomia je lepsia, Mail.apps je lepsi je to ako na iPade, vzhladovo je to celkom Ok, Launchpad bude niekomu vyhovovat, niekomu nie. Je toho viac co treba dorobit, ale vravim na ostre pouzitie este nie. Na take hracickovanie, testovanie, porovnavanie ano.

    0
    0
  4. co sa tyka realneho nasadenia, je to diskutabilne podla toho, co za sofware pouzivas.nieco pada a nieco nie. adobe soft ma problemy, to iste napriklad aj chrome a aj jeho dev verzia.napriklad.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.