Novinky za uplynulý týždeň: prvé dojmy z HomePodu, zdravie batérie v iOS 11.3, úniky kódu a ďalšie

Máme za sebou pomerne tichý týždeň, ktorý sa opäť točil hlavne okolo HomePodu. Ten vyšiel v piatok a dostal prevažne zmiešané recenzie.

Apple taktiež vydal novú betu iOS s podporou pre nastavenia batérie a na internet sa dostala aj časť kódu pre iOS 9 – odborníkmi nazývaný aj najväčší iOS únik v histórii.

HomePod je tu a znie fakt dobre

Smart reproduktor od Applu v piatok vyšiel v Spojených štátoch, Spojenom kráľovstve a Austrálii. Prvé skúsenosti používateľov a recenzentov sa zhodujú na neskutočne kvalitnom zvukovom prejave a technickom prevedení, softvérová integrácia a Siri však za nimi zaostáva. Prečítajte si naše zhrnutie.

Prvé recenzie na HomePod: úžasný zvuk, Siri však zaostáva

Podpora pre stereo prehrávanie pre HomePod príde už čoskoro, dočkáme sa ho skôr ako updatu na AirPlay 2.

Ak ste niekedy rozmýšľali nad tým, ako Apple testuje audio svojich produktov, Jim Dalrymple z The Loop sa pozrel do špeciálneho laboratória na vývoj HomePodu a ďalších produktov.

Apple zverejnil sériu inštruktážnych videí na ovládanie HomePodu. Na YouTube zavesil aj nové reklamné spoty.

Veterán hudobnej žurnalistiky Alex Gale sa pridal do Apple Music tímu. Dohliadať bude na všetok textový obsah v streamovacej službe.

https://www.youtube.com/watch?v=lR7OZ7ZmZVI

Zdravie batérie a bezpečnostné úniky

Už druhá beta verzia iOS 11.3 obsahuje očakávanú funkcionalitu Zdravie batérie. Tá vám zobrazí informácie o opotrebovanosti iPhone batérie, upozorní na spomaľovanie telefónu a umožní vám ho aj deaktivovať. iOS 11.3 vyjde na jar.

Apple vydal iOS 11.3 Beta 2, obsahuje novú Battery Health funkcionalitu

iOS 11.3 odhaľuje aj nové možnosti prihlasovania na web cez iCloud. iPhone X má medzitým ďalší softvérový problém.

V súvislosti so spomaľovaním iPhonov Apple zvažuje, či nebude používateľom vraciať peniaze za preošlé výmeny batérie.

Na internet sa dostal cez dva roky starý zdrojový kód ku kľúčovej časti iOS. Únik by podľa Applu nemal ovplyvniť bezpečnosť súčasného iOS 11, napriek tomu je označovaný za najväčší v histórii spoločnosti. Pomôcť by mohol hlavne upadajúcej jailbreakovej komunite.

Na internet unikol zdrojový kód iOS 9, prináša bezpečnostné riziká

Podľa Motherboard kód k iBootu leakol v roku 2016 nemenovaný zamestnanec Applu. Chcel sa oň podeliť s priateľmi v jailbreak komunite.

Kontroverzný Apple Store a nábor dizajnérov

Apple začal vo veľkom hľadať nových dizajnérov a hardvérových inžinierov. Nábor na tieto pozície sa v uplynulých mesiacoch zvýšil až o 80 %. Špekuluje sa o prácach na ďalšom veľkom projekte spoločnosti.

Naberať by možno mohol aj kontrolórov kvality. Vývojári si všimli, že informácie o reklamných štatistikách na App Store spoločnosť minulý týždeň rozposielala nesprávnym používateľom.

Na Apple si posvieti aj Európska komisia. Preverovať bude akvizíciu Shazamu a jej dopad na konkurenčný boj.

Ak máte pokazený iPhone 5c, Apple vám ho možno nahradí väčšou kapacitou. Vybrané 16 GB modely údajne nahradzuje 32 GB variantami.

Kontroverziu spôsobuje nový Apple Store v austrálskom Melbourne. Podľa miestnych úradov vyzerá ako “Pizza Hut pagoda” a hlasovať sa bude proti jeho výstavbe.

Nové produkty, predaje a Steve Jobs…

Podľa DigiTimes uvidíme nové Apple produkty už v marci. Či pôjde o iPhone SE 2, nové iPady, či Macy, uvidíme čoskoro.

Na internet leakol aj dizajn nového Samsungu Galaxy S9.

YouTube dostal veľmi potrebný redizajn svojej Apple TV aplikácie. Príde aj 4K podpora.

Chatovacia služba Slack pridáva nové emoji naprieč platformami. Apple verzie prestane podporovať na ostatných zariadeniach.

Newyorská polícia nahradzuje zastaralý Windows Phone iPhonom. NYPD dostala v spolupráci s AT&T vyše 30 tisíc iPhonov 7 a iPhonov 7 Plus.

iPad je naďalej najpopulárnejším tabletom na svete. Predal viac kusov než Samsung a Amazon dokopy.

Dobre sa predávajú aj Macy. Apple predbehol Asus ako štvrtý najväčší výrobca laptopov na svete. Prvenstvo si stále držia HP, Lenovo a Dell.

Presne pred šiestimi rokmi obdržal Steve Jobs posmrtné ocenenie Grammy za jeho prínos do sveta hudby. Konkrétne iPod a iTunes Store.

Na Jobsovu nôtu zakončíme aj poslednou správou. Spustili sme na webe nový seriál o živote spoluzakladateľa najúspešnej spoločnosti na svete. Prvý diel seriálu si môžete prečítať nižšie.

iGenius: Život Steva Jobsa (1. časť)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.