Apple vydal iOS 11.3 Beta 2, obsahuje novú Battery Health funkcionalitu

Práve vyšla druhá beta pre iOS 11.3. Jej súčasťou je aj očakávaná možnosť vypnúť spomaľovanie telefónov so starou batériou.

V sekcii Batéria na najnovšom systéme teraz nájdete informácie o aktuálnom stave vašej batérie. Okrem jej kapacity aj detaily o tom, či dokáže poskytnúť dostatočný výkon. V prípade že nie, výkon zariadenia sa bude dynamicky upravovať a systém vás na to upozorní.

Apple v podpornom dokumente uvádza, ako budú nastavenia vyzerať v prípade opotrebovanej batérie. Ak sa aktivuje spomaľovanie iPhonu kvôli batérií, budete ho môcť vypnúť kliknutím na položku Zakázať.

Novinkou je fakt, že takéto spomalenie nastane až v prípade, ak sa vám iPhone kvôli batérii nečakane vypne. Ak kapacita vašej batérie klesne pod stanovenú hranicu, systém vás zase upozorní, že je degradovaná a mali by ste ju vymeniť.

iPhone sa neočakávane vypol, pretože batéria nedokázala dodať dostatočne vysoký okamžitý výkon. Aby sa táto situácia neopakovala, bola aplikovaná správa výkonu zariadenia. Zakázať…

Zaujímavé je, že ak spomaľovanie vypnete, už sa nebude dať spätne aktivovať. Pri ďalšom nečakanom vypnutí sa však opäť automaticky zapne. Vyzerá to teda, že ak zažívate pravidelné reštarty zariadenia, funkciu budete musieť vždy deaktivovať manuálne.

iOS 11.3 je momentálne dostupný ako beta pre vývojárov a členov verejného beta programu. Na verejnosť sa finálna verzia dostane niekedy na jar. Prečítajte si o všetkom, čo so sebou prinesie.

iOS 11.3 prinesie nové Animoji, info o batérii, novinky pre ARKit, Zdravie a ďalšie

UložiťUložiť

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.