iPhone SE v prvých recenziách

Približne pred týždňom predstavila spoločnosť Apple počas špeciálnej akcie nový iPhone SE a pozrime sa, ako dopadol tento smartfón v prvých recenziách.

iPhone SE: najčastejšie otázky a odpovede

Apple poskytol nový iPhone SE vybraným médiám už skôr na testovanie, avšak len pred pár dňami padlo tlačové embargo. Vybrali sme niekoľko najväčších portálov a v krátkosti sme pre vás zhrnuli prvé dojmy.

Redaktori z Mashable zdôraznili, že Apple priniesol vynikajúcu technológiu v malom zariadení, okrem toho chvália ešte nízku cenu, ktorá v Amerike začína na úrovni 399 dolárov. Na záver:

“IPhone SE je jedným z najzaujímavejších produktov, ktoré sa objavia tento rok. Aby bolo jasno – v skutočnosti to nie je nový produkt – ale stále je zaujímavý. Úprimne, nikdy by ma nenapadlo, že budem recenzovať ďalší 4 – palcový smartfón. Ale sme roku 2016 a znovu tu mám 4 – palcový telefón. Aj napriek tomu, že preferujem telefóny s väčším displejom – a nerád sa vraciam späť ku klasickému dizajnu – stále je to skvelý prístroj, hlavne za 400 dolárov. “

Wall Street Journal vyzdvihol okrem iného výdrž na jedno nabitie a zdôraznil, že iPhone SE je v tomto smere lepší ako iPhone 5s a iPhone 6s. Pri plnom jase displeja a surfovaní na internete sa hodinky zastavili na 10 hodinách, to je o dve viac, ako pri iPhone 5s a 6s a dokonca o tri hodiny viac, ako ako dosiahol Samsung Galaxy S7.

“Keď som prvýkrát držal v rukách iPhone SE, ktorého displej má uhlopriečku 4 palce, bol príliš malý pre moje oči a prsty, ktoré sú teraz navyknuté na väčšie displeje. Nepoužíval by som ho ako primárne zariadenie, ale 20% Američanov bude opačného názoru. Apple udáva, že minulý rok predal viac ako 30 miliónov staršieho a pomalšieho modelu s rovnakou veľkosťou displeja. Zatiaľ v USA neponúka žiadny iný výrobca high-end zariadenie v tejto veľkosti.”

Dizajn je už niekoľko rokov starý (iPhone 5 sa objavil v roku 2012), avšak Apple vybavil zariadenie technikou s najnovšej generácie iPhonu 6s a recenzie vyzdvihujú najmä výkon a výdrž na jedno nabitie. IMore je našiel aj nejaké nedostatky. Najväčšie negatívum vidí v prednej kamere, ktorá má rozlíšenie len 1,2 MPx, v iPhone 6s má 5 MPx.

Ďalšie recenzie priniesli aj The Independent, TechRadarThe Verge. IPhone SE bude zaujímavý najmä pre majiteľov iPhonu 4 / 4s alebo iPhonu 5 / 5c / 5s, ale pokiaľ hľadáte prístroj s väčšou uhlopriečkou, tak to nebude zariadenie pre vás.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?