iPhone SE: najčastejšie otázky a odpovede

Kedy sa sa bude dať kúpiť nový iPhone SE?

Predobjednávky nového iPhonu SE štartujú 24.marca a už od 31.marca sa bude dať zakúpiť v obchodoch Apple Store. Pokiaľ by ste chceli byť medzi prvými majiteľmi, museli byť ste zájsť až do Nemecka. Ďalšie krajiny majú nasledovať začiatkom apríla. Kedy bude dostupný na Slovensku nie je zatiaľ známe. V Česku sa v on-line obchode Applu bude dať objednať od 29.marca, ale dátum predaja zatiaľ nebol oznámený.

Má iPhone SE rovnaký snímač odtlačkov prstov ako iPhone 6s a 6s Plus?

Nie, v novom iPhone SE je použitá staršia verzia snímača Touch ID, ktorú poznáme z iPhonu 5s a iPhonu 6. Len v iPhone 6s a 6s Plus bola použitá druhá generácia.

Majú iPhony SE a 6s rovnaký fotoaparát?

Áno, fotoaparáty v oboch verziách majú rovnakú hodnotu clony, rozlíšenie a ďalšie vlastnosti. IPhone SE podporuje tiež nahrávanie videí v kvalite 4K a funkciu Live Photos a navyše šošovka nevyčnieva z konštrukcie smartfónu.

Rozdiel je v predných fotoaparátoch, v iPhone SE ma rozlíšenie 1,2 MPx oproti 5 MPx, ktorý nájdeme v iPhone 6s.

iphone se otazky a odpovede4

Má iPhone SE jack konektor pre pripojenie slúchadiel?

Áno, iPhone SE má štandardný 3,5 mm jack pre pripojenie slúchadiel. Objavujú sa špekulácie, že chystaný iPhone 7 ho už nebude mať, takže to bude pravdepodobne posledný smartfón z dielne Applu, do ktorého si pripojíme vlastné slúchadlá.

Je procesor A9 v iPhone SE rovnako rýchly ako v iPhone 6s?

Zrejme áno, podľa prezentácii nový iPhone SE je rovnako rýchly ako iPhone 6s a navyše mu rovnako sekunduje 2 GB operačnej pamäte.

iphone se otazky a odpovede1

Je iPhone SE výkonnejší ako iPhone 5?

Áno, rozdiel vo výkone týchto dvoch smartfónov bude veľký. Výpočtový aj grafický výkon by mal narásť minimálne dvojnásobne.

iphone se otazky a odpovede2

Budú pasovať kryty a obaly z iPhonu 5s na iPhone SE?

Áno, Apple potvrdil, že všetky kryty a obaly budú kompatibilné, bude to platiť aj pre príslušenstvo od tretích strán.

Sú medzi iPhone 5s a iPhone SE nejaké viditeľné vizuálne rozdiely?

Nie, obidva smartfóny sú totožné. Jediný vizuálny rozdiel je vo farbe. Nový iPhone SE prišiel navyše vo farbe Rosé gold (ružovej zlatej).

Podporuje iPhone SE Apple Pay?

Áno, nový iPhone SE obsahuje NFC čip, ktorý je potrebný pri platení mobilom Apple Pay. Škoda, že Slovensko nie je zatiaľ medzi podporovanými krajinami.

Podporuje iPhone SE hlasový príkaz “Hey Siri”?

Áno, aj bez pripojenej nabíjačky. Škoda, že tu platí to isté ako pri Apple Pay a Siri sa zatiaľ nenaučila po slovensky. Ale pokiaľ ovládate angličtinu, nemčinu prípadne iný podporovaný jazyk, tak môžete kedykoľvek aktivovať hlasovú asistentku.

Aká je výdrž na jedno nabitie v porovnaní s iPhonom 5s?

Výdrž na jedno nabitie sa podľa prezentácii Applu predĺži pri novom iPhone SE. Oficiálne špecifikácie hovoria o 14 hodinách telefonovania (iPhone 5s vydržal 10 hodín). Viac na snímke z prezentácie.

iphone se otazky a odpovede3

Boli vylepšené dátové pripojenia v iPhone SE?

Áno, LTE je v novom iPhone SE podporované až do rýchlosti 150Mbps a taktiež bola vylepšená aj Wi – Fi, ktorá má byť až trikrát rýchlejšia ako v iPhone 5s.

iphone otazky a odpovede 9

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.