FBI pomôže odomknúť iPhone spojený s vraždou v Arkansase

Len niekoľko dní potom, ako FBI potvrdilo, že iPhone použitý pri teroristických útokoch v San Bernardine sa im podarilo odomknúť, sa na povrch dostáva ďalší prípad.

FBI bude spolupracovať na odomknutí ďalšieho iPhonu, ktorý je spojený s vraždou, tentoraz v americkom štáte Arkansas. Miestne policajné zložky údajne požiadali o pomoc krátko po tom, ako sa na verejnosť dostali správy o odomknutí iPhonu z medializovaného prípadu s Applom.

Arkansaský iPhone patrí 18-ročnému Hunterovi Drexlerovi, ktorý je spolu s 15-ročným Justinom Statonom obvinený z vraždy staršieho páru počas minulého leta. Nie je známe, o aký model iPhonu ide a taktiež ani o spôsob odomknutia, aký FBI plánuje použiť. Spôsob, akým sa úrad do inkriminovaného iPhonu 5c dostal, totiž zatiaľ zverejnený nebol a napriek žiadostiam zo strany Applu asi ani tak skoro nebude.

Americká vláda stiahla žalobu voči Applu, FBI si iPhone odomkli sami

Samotný fakt, že polícia o pomoc žiada práve FBI však naznačuje, že ide o obdobný problém so šifrovaním. Ak by išlo o menej komplikovanú procedúru, úrady by sa zrejme zamerali priamo na Apple, ktorý ako sám priznal, poskytuje v takýchto kriminálnych prípadoch asistenciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť