Premenuje sa OS X späť na macOS už tento rok?

Včera internet obišlo zaujímavé zistenie, podľa ktorého sa v kóde súčasnej verzie OS X nachádzajú zmienky o systéme zvanom “macOS”. Ihneď sa vynorili špekulácie o tom, že OS X sa čo sa týka názvu pripojí k svojim mobilným príbuzným. Môže sa to však stať už tento rok?

Apple až do roku 2015 ponúkal len dva operačné systémy: iOS a OS X. Druhý spomínaný bol pritom ešte pred niekoľkými rokmi skrátený z Mac OS X na jednoduché OS X, pravdepodobne aby v portfóliu lepšie súladil s iOS. Minulý rok však Apple predstavil hneď dve nové platformy a pomenoval ich watchOStvOS, oba napísané malými písmenami.

K špekuláciám o tom, že Apple ďalej zjednoduší názvy svojich systémov a OS X premenuje späť na pôvodný macOS sa teraz pridáva aj uznávaný bloger John Gruber. Poukazuje pritom na interview, ktoré počas minuloročnej WWDC nahral s viceprezidentom spoločnosti Philom Schillerom. Keď sa na rozhovor pozrieme spätne, zdá sa, že Schiller na niečo naznačuje. Prečítajte si úryvok nižšie.

Gruber: watchOS, s malým “w”. Snažíte sa ma zabiť?

*smiech*

Schiller: Je to, umm… Myslím, že to funguje celkom dobre. Myslím, že je to pekné, zapamätateľné, špeciálne…

Myslím, že uvidíte. Dajte nám trochu času, prešli sme už cez mnoho zábavných pomenovaní. Toto je ľahké. Počas rokov sme tu mali viacero zábavných pomenovaní – niektoré boli veľmi emocionálne, niektoré boli ľahšie – a vo väčšine prípadov, keď je všetko dokončené, pozrieš sa naspäť o niekoľko rokov a ľudia hovoria “Áno, mali ste pravdu, dokopy to všetko dáva zmysel.”

Takže si myslím, že robíme správnu vec.

OS X sa možno bude po novom volať macOS

Foto: Andrew Ambrosino

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.