Dnešný Apple iPad Event bude kratší, no nabitý novinkami

Už len hodiny nás delia od predstavenia novej generácie tabletov iPad, ktorá prichádza so značným oneskorením. Naposledy totiž Apple predstavil nové tablety iPad v roku 2022.

Vďaka uniknutým informáciám už teraz vieme, že vôbec prvá tohtoročná videokonferencia bude trvať približne 35 minút. Pôjde tak o kratšie podujatie ako v prípade iPhonu, Macu či WWDC. Malo by to však vystačiť na predstavenie všetkých noviniek pri týchto produktoch. Na čele eventu sa zdá byť nová ceruzka Apple Pencil. Tá by mala poprvýkrát ponúknuť Force Touch haptickú odozvu, ale aj nové gesto mačkania s bližšie nešpecifikovaným využitím. Okrem toho sa hovorí o možnej podpore Apple Vision Pro, ale to zrejme až so systémom visionOS 2.

Z drahšieho hardvéru môžeme očakávať dva nové modely iPad Pro, ktoré teraz ponúknu o niečo väčšie OLED displeje a FaceTime kameru na dlhšej hrane displeja. Teda podobne, ako to má iPad 10. generácie, čo dáva väčší zmysel vzhľadom k tomu, že Apple čoraz viac prezentuje svoje tablety ako niečo, čo môže nahradiť notebook. iPad Pro by podľa špekulácií mohol ponúknuť aj čip M4, nabíjanie cez MagSafe či dokonca voliteľné matné sklo displeja.

Druhou novinkou má byť iPad Air. Poháňať ho bude zrejme starší čip M2 a jednou z noviniek má byť taktiež presunutie FaceTime kamery na dlhšiu hranu displeja. A keď je reč o displeji, síce ostane LCD, pribudne však druhá veľkostná verzia. Poprvýkrát v histórii tak Apple ponúkne na výber z dvoch veľkostí iPadu Air, kde menšia si zachová 10.9″ uhlopriečku, kým väčšia ponnúkne 12.9″ po vzore doterajšieho iPadu Pro.

Okrem toho má byť v príprave nová Magic Keyboard pre iPad Pro, tentoraz hliníková s dlhšou výdržou batérie a väčším trackpadom, vďaka čomu sa takto skompletizovaný produkt môže aspoň vizuálne priblížiť k MacBooku.

Zdroj: Bloomberg

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť