Záujem o Apple Vision Pro výrazne klesol

Iba máloktorý produkt si dokáže udržať konzistentný predaj počas celej existencie. Apple Vision Pro medzi takéto výnimky nepatrí.

Po počiatočných týždňoch, kedy sa Apple Vision Pro objavovali na popredí YouTube a technologických portálov, sa o headsete príliš nehovorí. Podľa analytika Ming-Chi Kua to má vážny dôvod. Dopyt po produkte zjavne klesol natoľko, že Apple musel znížiť predajné odhady a súčasne s nimi aj objednávky u výrobcov dielov.

Kým pôvodne Apple očakával dopyt niekde na úrovni 700 až 800 tisíc, terajšie predpoklady sú takmer o polovicu nižšie – 400 až 450 000 za rok 2024. A to aj za predpokladu, že sa headset začne predávať v ďalších krajinách sveta vrátane Číny. Dnes sa produkt dá zakúpiť iba v USA. Očakáva sa však, že ešte pred WWDC môže Apple oznámiť, či rovno zahájiť predaj v ďalších kľúčových regiónoch, ako je Čína, Austrália alebo Veľká Británia.

Spoločnosť okrem toho očakáva, že predaje v roku 2025 budú ešte nižšie, čo súvisí aj s príchodom novej generácie produktu. Tá však vzhľadom na nízke predaje prvej generácie môže prísť pokojne aj o dva roky – Apple totiž podľa analytika prehodnocuje situáciu a skôr, ako na samom konci roka 2025 zrejme ani nedôjde k zahájeniu výroby druhej generácie.

Kuo navyše verí, že viac ako vylepšenie výkonu, potrebuje tento produkt iné úpravy vrátane nižšej ceny, dlhšej výdrže batérie, vyššieho komfortu a aplikácií, ktoré by dávali užívateľom dôvod na kúpu.

Zdroj: MacRumors

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť