Safari v iOS 18 obdrží dve nové AI funkcie

Spoločnosť Apple zrejme plánuje povýšiť zážitok s prehliadaním internetu na ešte vyššiu úroveň. A môže sa tak stať už s príchodom systému iOS 18.

Zdá sa, že novinkou v prehliadaní internetu prostredníctvom predinštalovaného prehliadača Safari bude obohatené o pokročilé AI funkcie. Respektíve o jednu, ktorá ponesie názov Browsing Assistant alebo Asistent prehliadania. Zdá sa pritom, že pôjde o podobnú funkciu, akou je Kopilot od Microsoftu, dostupný v prehliadači Edge a v systéme Windows 11, poháňaná platformou GPT-4.

Rovnako tak by mal Apple pripravovať funkciu zvanú Encrypted Visual Search, teda Šifrované vizuálne vyhľadávanie. Znamenať to môže napríklad vyhľadávanie obsahu na základe textu v obrázkoch či na základe samotného obsahu obrázkov. O funkcii toho nie je veľa známeho, je však možné, že vzhľadom na dôraz na slovíčko “Šifrované” by táto funkcia mohla byť dostupná iba pre predplatiteľov iCloud+.

Asistent prehliadania však bude zrejme dostupný pre všetkých užívateľov systému iOS 18. Je o tom presvedčený objaviteľ týchto funkcií a čitateľ serveru MacRumors, Nicolás Álvarez. Ten objavil obe funkcie v kóde na serveroch Applu, a rovnako tak potvrdil ich existenciu aj iný čitateľ portálu, Aaron Perris.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť