iOS 18 prinesie značné vylepšenia aplikácií Poznámky, Mail a ďalších

Primárnym zameraním nového operačného systému iOS 18 by mala byť umelá inteligencia, spoločnosť však zrejme plánuje zlepšiť aj mnohé ďalšie vstavané aplikácie.

Novinár Mark Gurman poodhalil iba pár týždňov pred WWDC 2024, že užívatelia iPhonu môžu očakávať viacero noviniek v mnohých vstavaných aplikáciách. Spomenul vo svojej správe štyri, menovite Poznámky, Mail, Fotky a Fitness. A aj keď neodhalil podrobnosti, v uplynulej dobe sme mohli počuť napríklad o vylepšenej aplikácii Kalkulačka, ktorá by sa poprvýkrát po 14 rokoch konečne dostala aj na iPad. K tomu sa objavili informácie, že Apple chce prepojiť Kalkulačku a Poznámky. Toto prepojenie by umožnilo vykonávať a integrovať do poznámok napríklad zložité matematické výpočty so zlomkami a podobnými komplexnými prvkami.

Taktiež sa objavila špekulácia, že Poznámky by mohli po novom disponovať integráciou diktafónu, vďaka čomu by mohli byť všetky poznámky – textové aj hlasové – na jednom mieste. V súvislosti so systémom iOS 18 sa tiež hovorí, že užívatelia môžu očakávať nové možnosti úpravy domovskej obrazovky po vzore Androidu, ako aj podporu nového RCS protokolu pre odosielanie správ na Android. Toto je vec, ktorej sa Apple pôvodne štítil, o podporu RCS sa však začala zaujímať aj čínska vláda, čo je zrejme dôvod, prečo Apple mieni vyjsť v ústrety dopytu.

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť