Nové procesory od Intelu prinesú až tretinový nárast vo výdrži, o 40 % rýchlejšiu integrovanú grafiku

Intel sa blíži k ohláseniu svojej dlho očakávanej novej generácie procesorov s názvom Skylake, ktoré by okrem významnejšieho nárastu výkonu mali priniesť aj iné nové technológie, vrátane tretej revízie rozhrania Thunderbolt. Stránka FanlessTech priniesla uniknuté slidy, ktoré Intel plánoval predstaviť na veľtrhu Gamescom v auguste. Prezentácia nám ukazuje prvé informácie o teoretickom výkone nových čipov v rôznych verziách – od desktopov až po šetrnejšie verzie v nových MacBookoch.

intel-skylake-slide1

Čipy vyrobené 14 nanometrovou technológiou prinesú okrem tradičného 10 až 20% zrýchlenia procesoru aj značné navýšenie grafického výkonu. Ten najviac zasiahne sériu Y, ktorá sa objaví v novom 12-palcovom MacBooku – rozdiel oproti predošlej generácii je až 41 %. iMac (Séria S) bude mať integrovanú grafiku rýchlejší o tretinu, MacBook Pro (Séria H) približne o 15 % a MacBook Air novej generácie (Séria U) – ak sa ho Apple rozhodne obnoviť – získa 34 % navýšenie. Nové čipy budú taktiež o niečo šetrnejšie k batérii – očakáva sa zlepšenie výdrže v priemere o 1 a pol hodiny.

intel-skylake-slide2

Nové Skylake procesory budú pre stolové počítače k dispozícii už v auguste. Taiwanský DigiTimes vraví, že verzie pre laptopy by mal Intel vydať v priebehu štvrtého kvartálu, začínajúc v októbri. Nové iMacy by teda mohli byť predstavené na niektorom z jesenných Apple eventov. S MacBookmi to nie je také isté – je možné, že sa objavia až začiatkom budúceho roku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.