Apple predstavil novú Android aplikáciu pre migráciu dát na iPhone

Spolu s iOS 9 Apple v pondelok predstavil aj novú utilitu, ktorá umožní omnoho jednoduchšiu migráciu dát z Android telefónov na iPhone. Aplikácia síce nebola spomenutá v nabitej keynote, no zmienka o nej sa objavila na produktovej stránke pre iOS 9. Move to iOS, ako sa nová aplikácia volá, príde pravdepodobne na jeseň s finálnou verziou systému a objaví sa na Google Play Store a App Store. Bude pritom umožňovať bezpečný bezdrôtový prenos údajov medzi telefónmi, vrátane kontaktov, správ, webových záložiek, fotiek a videí, kalendárov, mailových účtov, pozadí a hudby bez DRM ochrany. Taktiež ponúkne automatickú inštaláciu bezplatných aplikácií, ktoré ste mali predtým na telefóne s Androidom. Akékoľvek platené aplikácie sa samé pridajú do zoznamu prianí na iTunes.

Move to iOS je v poradí už druhou aplikáciou, ktorú Apple plánuje na jeseň vydať na Android. Práve oznámená hudobná služba Apple Music sa taktiež objaví na konkurenčných smartfónoch s Androidom. Ide pritom o prvé aplikácie pre zariadenia iných výrobcov od predstavenia Windows verzií iTunes v roku 2003 a Safari v roku 2007.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.