Apple Pay prichádza oficiálne do Anglicka

Po oficiálnom predstavení na jeseň minulého roku zažíva platobná služba Apple Pay svoju prvú veľkú expanziu aj za Atlantický oceán. Od 13. júla môžu po novom platiť svojim telefónom a hodinkami aj zákazníci v Anglicku, Škótsku, Wales a Severnom Írsku.

Apple Pay v Spojenom Kráľovstve momentálne podporuje platobné karty Visa, Mastercard a American Express v ôsmich najväčších miestnych bankách, s ďalšími šiestimi na ceste. Viac než 250 000 platobných miest má oficiálnu podporu, no vďaka univerzálnym terminálom na bezkontaktné platby môže byť toto číslo kľudne aj vyššie. Tie sa v Európe, narozdiel od Spojených Štátov, všeobecne tešia oveľa väčšej obľube, a aj u nás ich už nájdeme vo väčšine predajní. S rozsiahlou infraštruktúrou na mieste závisí už len na Appli, kedy uzatvorí potrebné zmluvy s miestnými bankami a rozhodne sa vstúpiť napríklad aj na Slovensko. Prednosť však určite spočiatku dostanú ostatné svetové trhy – medzi krajiny, ktoré by mali v blízkej dobe dostať podporu pre Apple Pay údajne patrí okrem iných Kanada a Čína.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.