Vývojár nezvládol popularitu svojej hry, rozhodol sa ju stiahnuť

Správy o vysokých príjmoch vývojárov, ktorí vydali svoje hry cez App Store, sú zvyčajne vnímané pozitívne a inšpirujú množstvo ďalších začínajúcich vývojárov k práci. Najnovší prípad však dokazuje, že obrovský úspech aplikácie môže mať aj negatívne stránky. Platí to minimálne v prípade vývojára Donga Nguyena. Jeho hra Flappy Bird sa stala hitom a umiestnila sa na prvých miestach rebríčkov bezplatných hier po celom svete. Podľa odhadov denne zarobila táto hra vďaka zobrazovaným reklamám vyše 50 tisíc dolárov.

Z pohľadu vývojára si však hra takýto obrovský záujem nezaslúži. Nečakaná popularita a pozornosť venovaná jeho osobnosti mu bola natoľko nepríjemná, že sa napokon rozhodol hru z App Store stiahnuť. Ak už túto bezplatnú hru máte stiahnutú, môžete ju hrať aj naďalej. V App Store však už dostupná nie je. Dong Nguyen pritom nie je ochotný hru niekomu predať. Fanúšikov a médiá však prosí, aby ho nechali na pokoji. V budúcnosti síce plánuje pracovať na ďalších hrách, no Flappy Bird to už nebude.

komentárov
  1. no predpokladam, ze on z tych penazi nevidel ani filier, ale mohol to predat a mat pokoj aj prachy. takto nema ani prachy ani pokoj. prave naopak. bude este viac spamovany podobnymi reakciami ako tu v tej prvej

    0
    0
  2. Toho vyvojara by mali zavret za to, ze tu hru vymyslel. Je absolutne nehratelna a privadza ma do sialenstva. Som si isty, ze kvoli tej hre je vo svete viac samovrazd.

    0
    0
  3. 50 tisic dolarov a on sa ju rozhodne stiahnut ?

    A slobodne ? :)))

    Bud ho niekto prinutil (niekomu ukradol napad) alebo je to reklamny tah, ako zdvojnasobit zarobok.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.