Prototyp originálneho iPhonu sa na eBayi predal za 1500 dolárov

Na eBayi bola úspešne ukončená aukcia unikátneho zariadenia od Apple. Vydražil sa v nej prototyp originálneho iPhonu, ktorý slúžil na interné testovanie iPhonu ešte pred jeho vydaním. Prototyp má na zadnej strane vygravírované namerané hodnoty sily signálu pre rôzne siete a beží na ňom interný diagnostický softvér. Ten funguje bez problémov do dnes. Podľa predajcu ide o originálny kúsok vytvorený interne v Apple, no autenticitu zatiaľ nebolo možné overiť a podobné gravírovania neboli viditeľné na ostatných uniknutých prototypoch. Za tento unikátny kúsok jeho nový majiteľ zaplatil 1499 USD. Bežne sú podobné aukcie relatívne rýchlo stiahnuté, zrejme na žiadosť Applu. Táto sa však podarila za dva dni v ďaka možnosti okamžitej kúpy, bez potreby čakať na jej ukončenie.

komentárov
  1. Urcite ten prototyp obsahoval aj samospust na fotoaparate a do ios7 ho zabudli nainstalovat. Den dozadu som zistil ze moj najlepsi najnovsi naj naj naj najuzasnejsi shi iPhone 5S nema samospust na fotaku. Poznate ten pocit ked sused vytiahne android a len sa pousmeje nad vasim iphonom?! V tej chvili som ho chcel zahodit, a nehovorte mi tu otom ze si mam doinstalovat nejaku aplikaciu! Velka hamba celej amerike!

    0
    0
  2. Dosť nízka suma ako napísal “lens”, keď si predstavím ako vysoko sa šplhajú bežné aukcie na ebay-i tak je to dosť bieda že iba za 1500$ čo je necelých 1000€ a za túto sumu máte 5S-ko v plnej výbave.

    0
    0
  3. Anonym: s tou samospúšťou máš pravdu, nechápem že apple takú triviálnu vec ešte neimplementoval, tiež ma to vytáča.

    K téme, tiež sa mi tá cena zdá strašne nízka, myslím že by sa to dalo vydražiť oveľa drahšie

    0
    0
  4. Hmmm, no ja mam stale prvu verziu iPhone plne funkcnu a pouziva ho manzelka :) Bol kupeny v USA, hned v prvych dnoch spustenia predaja iPhonov :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.