Ochrannou známkou je už chránený aj dizajn a usporiadanie Apple Stores

Európsky súdny dvor rozhodol, že Apple si môže zaregistrovať ochrannú známku na usporiadanie typické pre oficiálne obchody Apple Store. Minulý rok sa Applu podarilo získať takúto ochrannú známku v USA a odvtedy sa ju snažil získať aj inde vo svete. Nemecký patentový úrad však pôvodne rozhodol, že konkrétne rozvrhnutie obchodu nemôže byť chránené ochrannou známkou, no Apple sa odvolal a na Európskom súdnom dvore uspel. V súčasnosti má Apple 425 vlastných kamenných predajní, 89 z nich v Európe. Ostáva len dúfať, že nezačne túto ochrannú známku používať na rozpútanie ďalších súdnych sporov napríklad s predajcami elektroniky, ktorí majú v obchodoch podobne rozvrhnuté stoly a produkty.

komentáre
  1. Nedá mi to ale ten napájací kábel v strede toho stola mohli bez problémov schovať do niektorej nohy toho stola, tak aby to vôbec nebolo vidno :)

    0
    0
  2. Na aky ucel sa davaju patenty a ochranne znamky…ak nie na odstavenie konkurencie? Ci budu sudne spory, zavisi len od toho, ci sa podriadia :)

    0
    0
  3. Nemáš jedno, keď niečo chceš tak si to kupiš aj v tescu a keď chces otom vedieť viac tak sa spýtam tam toho vtom klobuku a hadam bude vedieť :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.