Koľko percent prednej strany vášho telefónu tvorí displej?

Zatiaľ čo ostatní výrobcovia sa neustále predháňajú v tom, kto prinesie väčší displej, Apple tomu dlho odolával. Mierne zväčšenie displeja prišlo až s iPhonom 5, no aj ten je v porovnaní s konkurenciou malý. Apple sa snaží zachovať ergonómiu a umožniť ovládanie jednou rukou. Zdá sa, že tlak konkurencie a niektorých fanúšikov, ktorí by privítali ďalšie zväčšovanie displeja, nakoniec zvíťazí. Minimálne podľa špekulácií totiž môžeme očakávať väčší iPhone už tento rok. Zaujímavé porovnanie toho, ako je na tom iPhone dnes a koľko priestoru z prednej strany zaberá displej na jednotlivých telefónoch, prináša nasledovná infografika.

Najviac vypĺňa displej prednú stranu smartfónu LG G2. Hlavný konkurent iPhonu, Galaxy S4, je na štvrtom mieste, displej zaberá 72,1 % z prednej strany. Ak ste zvyknutí hľadať iPhone na prvých priečkach rebríčkov, tu ho nájdete na opačnom konci. Displej iPhonu 5s zaberá 60,6 % plochy prednej strany, pri starších generáciách je to len 54 % a menej.

Aká veľkosť displeja je pre vás ideálna?

komentárov
  1. ak uz silou mocou chcu menit display – nech tak urobia, ale rozmery telefonu nech sa nemenia, aktualne 5/5s ponuka este moznost na zvacsenie displaya bez nutnosti zasahu do vysky/sirky

    0
    0
  2. 3GS má 50,8%?
    No nech na to pozerám a meriam ako chem stále je display výrazne viac ko polovica prednej strany.
    dáka hlúosť tá infografika.

    0
    0
  3. @Miso: Zmeraj, vypocitaj plochu, napr. v cm2, a vydel. Priblizne (+/- 1%) to sedi, aj ked sa to nezda, je to tak. :) Len podla mna vo vypocte nezohladnili zaoblenie rohov. :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.