Dell zverejnil cenu 28″ Ultra HD (4K) displeja – len 699 USD

V decembri sme vás informovali o novinkách v oblasti monitorov z dielní Dellu. Dell vtedy odhalil svoju ponuku monitorov podporujúcich rozlíšenie 4K, ktoré je štyrikrát vyššie ako Full HD. Najlacnejší model s uhlopriečkou 24″ stál až 1399 USD, no Dell sľúbil, že začiatkom roka 2014 spustí predaj 28″ modelu, ktorého cena by mala byť pod 1000 USD. Teraz už vieme, že Dellu sa podarilo stlačiť cenu výrazne pod spomínanú hranicu, až na 699 USD. Displej je pritom na rovnakej úrovni ako panely použité v 24″ a 32″ Ultra HD modeloch predstavených v decembri. Nechýba ani pivot umožňujúci otočiť monitor na výšku a ďalšie možnosti prispôsobenia výšky a uhla.

Dell monitory sú známe okrem iného tým, že zvyknú používať identické panely ako monitory od Apple. Apple však zatiaľ očakávaný 4K displej nepredstavil, a tak musia čerství majitelia nových Mac Pro, ktorí chcú naplno využiť jeho potenciál, siahnuť po produktoch konkurencie. Apple Store má vo svojej ponuke výrazne drahší 4K displej od Sharpu, ktorý má uhlopriečku 32″ a cenu 3600 USD (v českom Apple Online Store stojí v prepočte až približne 3900 EUR).

Nový displej od Dell s 28″ a Ultra HD (4K) rozlíšením bude k dispozícii celosvetovo od 23. januára za cenu 699 USD.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.