Apple vydal očakávanú aktualizáciu iOS 7.1

Konečne sme sa dočkali. Apple vydal očakávanú aktualizáciu iOS 7.1 pre verejnosť. Ide o prvú veľkú aktualizáciu od samotného vydania iOS 7. Jej významnosť podtrhuje aj fakt, že jej Apple venoval samostatné stránky, kde nájdete vybrané novinky a zlepšenia, ktoré prináša. Aktualizácia rieši mnohé nedostatky predchádzajúcich verzií ako napríklad padanie Home screen, problémy s Touch ID na iPhone 5s a množstvo používateľov určite poteší, že by mala zlepšiť výkon systému na iPhone 4. Ak často FaceTimujete, určite oceníte automatické odstránenie notifikácií o zmeškaných hovoroch, ktoré ste prijali na inom zariadení.

iOS 7.1 prináša aj niekoľko nových funkcií, pričom najdôležitejšou je zrejme CarPlay, teda integrácia iOS v autách. Novinkou je aj možnosť presne vymedziť čas, keď má Siri počúvať vaše otázky, jednoducho stlačením a podržaním tlačidla Home. Svoju cestu do iOS 7.1 si našiel aj Month View pre kalendár, s ktorým môžete prehľadne sledovať všetky udalosti v danom mesiaci. Pre množstvo krajín boli do kalendára pridané národné sviatky. Apple taktiež pokračoval v zlepšovaní dizajnu, a tak si po aktualizácii všimnete množstvo drobných dizajnových zlepšení a úprav.

Aktualizáciu si môžete stiahnuť priamo na iPhone (Settings → General → Software Update), prípadne cez iTunes. Veľkosť iOS 7.1 závisí od konkrétneho zariadenia, pre ktoré aktualizáciu sťahujete.

komentárov
  1. Po aktualizacii uz nieje moznost vypnut 3G, nakolko sa tato zmeni na LTE. Takze uz nebude mozne vyuzivat edge, cize s tym treba pocitat hlavne koli spotrebe baterie.

    0
    0
  2. Tie kolieska, vsade kde sa da, mi zacinaju pekne pit krv. A to mam iOS vazne rad…
    Dodnes som nepochopil preco ma mat kontakt gulatu fotku, ked fotak foti hranato…

    0
    0
  3. 3G sa da stále vypnut, ale zakaznici Tcomu v dosahu LTE tuto moznost nemaju. Mam orange a ponuku 3G stale mam.

    Sviatky som nenasiel tiez.

    0
    0
  4. Kalendar konecne za nieco stoji, aj ked sviatky zobrazene nie su, klasika male Slovensko :( hadam casom doplnia. Info o nemoznosti vypnutia 3g je kravina, vsetko funguje ako predtym.

    0
    0
  5. Tie okruhle tlacitka su hrozne. Nechapem preco toto urobili.
    A touch ID vylepsili ako?
    Ja mam uz 4 vlastne odtlacky prstov lebo mi to nikdy neberie.

    0
    0
  6. Alzheimer:
    Pise pravdu. Carrier update 15.6 zapne podporu LTE pre siet telekom. Zaroven zmizne moznost prepnut na edge. Dalo sa to vratit spat carrier updatom 15.5. V ios 7.1 uz to nejde vratit spat. Ak chcete spravim vam screen. Samozrejme musite mat sim ktora je LTE enabled a iphone ktory podporuje LTE

    0
    0
  7. Alzheimer:
    Uplne az taku hlupost Marek nenapisal, len to napisal trosku nestastne. U Telekomu uz nie je moznost vypnut 3G ale len LTE. Zial tym padom bude mat dobrych par uzivatelov problemy so spotrebou, hlavne kde nie je uplne silny signal. Dalsia a este horsia vec je pri miestach s velmi slabym 3G. Tam sa totizto moze stat, ze uzivatel bude nedovolatelny z dovodu prepinania GSM/UMTS alebo slabeho signalu UMTS. Aj ja som musel na tvrdo vypinat 3G na mnohych miestach, lebo inak to zozralo za par hodin baterku, alebo boli problemy s dovolatelnostou. Zial toto uz nebude mozne ale obplyvnit vypnutim 3G. Obrovsky problem pre mnohych uzivatelov a velka chyba od Apple. Doteraz stacilo odmietnut novy carrier settings a nebol s tym problem. No so 7.1 je ten carrier settings uz tam defaultne. Pochybujem ze bude mozne nahrat stary carrier settings.

    0
    0
  8. Vypnúť 3G sa nedalo už celkovo v iOS7, nie len na 7.1. A neviem kto v dnešnej dobe dobrovoľne využíva EDGE, ak môže niečo rýchlejšie.

    Inak tie guličky na zdvíhanie/zrušenie hovoru sú proste hrozné.

    0
    0
  9. neodporucam instalovat nikomu s 5S po aktualizacii nefunguje odblokovanie otlackom a taktiez nieje mozne nakonfigurovat nove otlacky

    0
    0
  10. Konecne dobra zmena. Rychlost sa zvysila a estetika ziskala na urovni. Dostavame sa k tomu, na co sme boli zvyknuti. Len preco, to mame z inych stranok o den skor? A aj to co ste napisali je velmi povrchne…

    0
    0
  11. Ťažká otázka na majiteľov iPhone 5: má aj on HDR auto, či to je výsada iba iPhone 5s? Inak, osobne mi vôbec nesedí dizajn klávesnice, vyzerá to strašne :(

    0
    0
  12. 111artin: Nainstalovane vcera na iphone 5s a otlacok prsta funguje bez preblomov a prave som nakonfiguroval aj novy prst, taktiez bez najmensich problemov. Ikonu kde sa da vypnut 3G tam mam. Operator O2. To vypnutie 3G je zavisle od operatora.

    0
    0
  13. Zla funkcnost snimania otlacku pratov potvrdzujem aj ja. Vcera po aktualizacii bez problemov, aj dnes viackrat a zrazu potom nefunguje. Odblok kodom a potom zas napriklad 2x bez problemov a potom znova nie. Takze ten problem urcite existuje. Asi bude treba spravit komplet reset a obnova zo zalohy a ak aj tak nie tak to je horsie. Vypnutie a zapnutie zariadenia nestacilo. Vypnutie a znova nacitanie otlacku tiez nie.

    0
    0
  14. Nerozumiem preco niekomu chyba vypnutie 3G, nikdy som to nevypol. Vadi mi len jedna vec na novom update a to je kavesnica pri vytacani telefonnych cisel, je tam privela volneho miesta okolo tlacidla volat. Ten co to robil si urcite musel povedat ano to je super odvedena praca ked to mal hotove, hura je tam male zelene tlacidlo urcite sa bude pacit nasim zakaznikom co maju radi apple dizajn :D

    0
    0
  15. Nie obnova zo zalohy nepomohla. Na apple fore radili zrusit zablokovanie kodom reset a ze potom to ide ale asi u 1 z 10 mam pocit. Po obnove to vyhodilo otlacky z pamate a nove mi neidu nakonfigurovat. Takze treba cakat na 7.1.1 ak to tam daju …

    0
    0
  16. Mam to na Iphone 4. urcite je telefon pouzitelnejsi. konecne sa da pouzivat. Uz som ho siel vyhodit. lebo s verziou 7 to bolo nieco hrozne,… max som pouzival na telefonovanie. lebo vyvolat nejaku akciu tobolo na nekonecno…

    0
    0
  17. Na iP 5s a 5c zatial vsetko bez problemov – aj odtlacky na 5s funuguju ako predtym.
    V menu uz je iba moznost vypnut LTE, 3G zmizlo (Telekom).
    Neviem si zvyknut na kruhove tlacitka (hlavne male cervene na ukoncenie hovoru) – je to hrozne a neprakticke zaroven.
    ph

    0
    0
  18. Po update na iPhone 5s ide všetko ako ma, snimac otlackov v pohode dokonca mam pocit ze lepsie ako predtym takže žiadne negativum, iba mi vadia tie “tlacidla” na prijimanie/odmietanie hovorov, su take aj velmi male

    0
    0
  19. Vsetko funguje ako ma (4S + Orange).
    Co sa dizajnu tyka, tak kruhove tlacidla su naozaj skarede. Slider zo 7micky a siroke tladiclo na end call bolo urcite graficky a funkcne lepsie.

    Co sa klavesnice tyka, chvalim pridanie boldu (lepsia viditelnost, skaredsi dizajn :)). A nechvalim zvyraznenie caps/shiftu…Po starom bolo krajsie a nevadilo mi, ze to nie je nejake vyrazne. Ale to su detaily.

    0
    0
  20. Tiež mám problém na 5-sku s otlačkom reaguje niekedy až na 3 alebo 4 pokus aktualizoval som to dnes poobede ale už mi to lezie kvalitne na nervy, 3G vypnúť ide aj naďalej ale tie guľaté tlačítka sú proste na grc. Je to nechutné

    0
    0
  21. Po update moj iphone 5s pracuje rychlejsie, ziadne problemy so senzorom odtlackov. Dokonca aj ipad mini, ktory po prechode na ios 7 sa znacne spomalil, teraz fici rychlejsie. 3g vypnut ide – o2 operator.

    0
    0
  22. Nerozumiem preco vypli fotky volajucich kontaktov na cely displej. Bola to z pohladu dizajnu najkrajsia vec, ktoru do iOS7 dali. Vela ludi si popridavalo ku kontaktom fotky (ja som sa chystal) a oni tam teraz daju jednu kruhovu fotku. Takze ak mi niekto vola, mam dole 4 kruhove tlacidla, hore kruhovu fotku a meno volajuceho. Asi 80% displeja ziva prazdnotou. A pri tom pridanim (dizajnovo skaredych) kruhovych tlacidiel usetrili miesto kde by bolo fotku volajuceho este lepsie vidiet.

    0
    0
  23. Ja sa chcem opytat ci sa da fotka volajuceho zvacsit na cely display ako bola pred tym a nie v malom kruzku ? :/

    0
    0
  24. Po update ios 7.1 mi zamrzlo pozadie na app pocasie. Nevie mi niekto poradit ako to opravit? Iphone 5 a 4. Rovnaka chyba. A na tmobile nejde vypnut 3g. Iba povolit LTE.

    0
    0
  25. Nie, moznost volajuceho na celu obrazovku bola odstranena v najnovsej cerzii iOS. Uz sa kopia staznosti na oficialnych apple forach a aj na facebooku. Tento krok je pre mna nepochopitelny. Ten call screen je skutocne odporny, pripomina mi to design z niektorych cinskych zariadeni. Jobs fakt v apple chyba, takuto zmenu by nikdy nepovolil – teda on by nepovolil ani iOS7:), skor by vyrazil toho dizajnera co to navrhol a rovno aj toho, kto to schvalil :-) Chvalabohu ja som sa uz poucil a nikdy neupdatujem skorej ako po niekolkych dnoch ked sa uz vie o vsetkych neduhoch systemu. Takze dokedy to nefixnu tak som na 7.0.6. Mne toto pride akoze to spravili naschval aby potom predstavili nieco bombasticke, lebo toto fak nemozu myslet vazne.

    0
    0
  26. Ja mam problem(operator telekom),ze mi svieti edge aj na miestach kde je 3g. Nerozumiem preco neprepne automaticky,vzdy to musim spravit manualne,vypnutim a zapnutim mobilnych dat. Ma niekto podobny problem alebo najlepsie aj riesenie?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.