iPad mini s Retinou má oproti veľkému iPadu horší displej, niektoré kusy trápia “duchovia”

Množstvo čerstvých majiteľov nových iPadov mini s Retina displejom neustále pribúda. Nanešťastie, niektorí používatelia nie sú s novým tabletom od Apple celkom spokojní. Dôvodom je paradoxne práve displej. Podrobná recenzia stránok AnandTech totiž odhalila, že displej má rovnaký farebný gamut ako iPad mini, ktorý je však horší ako v prípade väčšieho iPadu a ponúkne menšie farebné spektrum ako sRGB. Toto je však zo strany Anandtechu jedinou výčitkou, inak sú z nového iPadu mini s Retinou nadšení.

Zdroj: Anandtech

Pri porovnávaní netreba zabúdať ani na to, že oproti ostatným 7″ displejom na tabletoch má iPad mini s Retinou o 35 % väčšiu zobrazovaciu plochu (7,9 „), a teda aj vyššie náklady na použité technológie. Spomínané tablety používajú pokročilé displeje LTPS s technológiou Quantum Dots. Zatiaľ čo technické vyššie uvedené technické detaily, v ktorých zaostáva iPad mini s Retinou za väčším iPadom, zaujímajú len úzku skupinu používateľov, problém s “duchmi“ na niektorých kusoch je závažnejší. Práve problémy s vypálenými displejmi je pritom údajnou príčinou nedostatočných skladových zásob. V súčasnosti nie sú známe presné čísla, no niektorí používatelia už zaznamenali problémy s „duchmi“, čo v praxi znamená, že niektoré obrazy zostávajú na displeji aj keď už je zobrazené niečo iné, inými slovami sú na istý čas vypálené na displeji.

iPad mini Retina duchovia

Zdroj: Twitter

Ak si chcete otestovať, či máte spomínaný problém na svojom iPade mini s Retinou, prípadne na inom displeji, môžete vyskúšať tento nástroj. Aspoň na 10 minút necháte na čo najväčšej ploche rozosvietenú čierno-bielu šachovnicu, a potom sa zobrazí šedá farba. Ak má váš displej problém s duchmi, bude vyzerať približne ako na obrázku vyššie.

komentáre
  1. mal som presne tento problem s iPadom Mini – odpoved od CCC ma toška zaskočila: “diagnostika, zariadenie je bez HW zavad, display v norme, zakaznikom reklamovana zavada je sposobena zobrazenim nerelevantneho testu, ktory sa pouziva len pre zariadenie MacBook Pro Retina, potvrdenie technickou podporou Apple”

    0
    0
  2. zaskoceny by si mal byt asi tymto clankom ze zavadza uzivatelov a nie vyjadrenim servisu ktore im potvdili priamo v Apple, kde ti este napisali ze sa test pouziva len pre MBP retina, cital som anglicky original .. v clanku je napisane ze sa o tom rozsiruju “klebety” a ze pre retiny sa pouzival takyto test tak to on skusil na svojom ipade mini .. a je tam jasne napisane este aj na screenshote obrazku s tou sachovnicou Retina MBP (rMBP)… ziadne oficialne vyjadrenie apple ze si takto mozu uzivatelia testovat svoje iPady mini som nikde na internete nenasiel

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.