Apple zaisťuje streamovacie práva v Rusku, čo by mohlo znamenať rýchlejšie sprístupnenie aj u nás

Nová hudobná služba od Applu, podľa doterajších informácií zvaná Apple Music, vyjde s najväčšou pravdepodobnosťou koncom júna, po predstavení začiatkom mesiaca na WWDC. Predošlé správy naznačovali, že služba uzrie svetlo sveta hneď v niekoľkých krajinách, Rusko by malo údajne byť jednou z nich. Ruský portál Vedomosti cituje zdroje v niekoľkých z popredných hudobných vydavateľstiev v krajine, ktoré tvrdia, že Apple sa snaží zabezpečiť zmluvy o streamovaní ich katalógu. Dohody však nemusia byť definitívne, Rusko je momentálne pre hudobné služby zložitým trhom. Spotify sa tu pokúšalo svoju službu spustiť začiatkom tohto roka, no nakoniec neúspešne – dôvodom bola údajne ekonomická a politická situácia v krajine.

Taktiež nie je isté, k čomu presne Apple zháňa práva, či ide len o vylepšené iTunes Radio, alebo plnohodnotnú streamovaciu službu. Keď bude nakoniec Rusko jednou z množstva krajín, ktoré na konci júna dostanú Apple Music, môžeme s vysokou pravdepodobnosťou predpokladať, že Slovensko k ním bude patriť tiež. Hudobný obchod iTunes Store sme totiž dostali v septembri 2011, viac než rok pred jeho uvedením v Rusku. Rovnako to bolo aj v prípade iTunes Match, ktorý sa u nás objavil už koncom roku 2011.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.