Dock pre Macbook Pro: 2x 4K/60hz

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Dock pre Macbook Pro: 2x 4K/60hz

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #535259
    marian1292
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň prajem vospolok,

    keďže som sa stal čerstvým majiteľom MacBooku Pro 15″ s Vegou 20 a tento stroj by mal nahradiť môj stolový hackintosh, ktorý je pripojený na 2x4k monitory, tak hľadám vhodné riešenie.

    Požiadavka je, aby bolo možné pripojiť obe displeje tak, aby bežali v plnom 4k rozlíšení, na plných 60hz. Tiež by sa Macbook mal nabíjať a v ideálnom prípade by som napojil Ethernetový kábel a ostali by mi voľné USB, napríklad na externý SSD. Príjemným bonusom by bolo, ak by som tam mohol napojiť reproduktory, nech ich nemusím tále pripájať a odpájať s macbookom.

    Chcel by som sa spýtať, či je takýto adaptér (za čo najrozumenejšiu cenu, nech do toho nedávam majlant), alebo, či sa mám obzerať po kombinácii riešení. (Napríklad jeden adaptér pre displeje a druhý na USBčka, eternet a zvuk).

    Vopred ďakujem. Verím, že podobný problém tu už niekto riešil.

    #535261
    applefruit
    Účastník (Participant)

    niečo od LMP neprípadá do úvahy? Ináč cez USB-C si tam vieš pripojiť aj napr. stolový dock od Dellu pre USB-C

    #535262
    marian1292
    Účastník (Participant)

    Riešil som niečo také:
    https://www.alza.sk/i-tec-usb-c-dual-display-docking-station-power-delivery-d5467676.htm?o=3

    Ale používa to technológiu displaylink a neviem, čítal som o tom, že niektoré MacOS to nepodporujú práve najlepšie a pre najlepšiu akceleráciu je potrebné napojiť displeje priamo do thunderbolt rozhrania. Neviem, ako to je v skutočnosti.

    Inak dell vyzerajú tiež fajn, napríklad tento:
    https://www.gigastore.sk/docking-station-a-replikatory/dell-d6000-univerzalni-dokovaci-stanice-usb-c-docking-station-130w/

    Ale tiež to používa displaylink. Bojím sa len toho, aby nebol obraz trhavý alebo, aby nebol MacBook vyťažený len zobrazovaním

    #535263
    applefruit
    Účastník (Participant)

    z tohto by nic nebolo dobre?

    https://lmp-adapter.com/product-category/usb-c-5/

    Skôr by som skúsil napísať mail do SWP, myslím, že by tam vedeli poradiť, sú tam celkom ochotný a majú aj od zákazníkov feedback, čo by bolo vhodné ako dock pre MacBook a viac monitorov. Dobrý USB dock Dell WD15 by zrejme nepodporoval s MacBookom viac monitorov naraz, ale tie LMP sú celkom dobré.

     

    #535273
    quadra
    Účastník (Participant)

    OWC Thunderbolt 3 Dock.. funguje bez problemov  2x 4k/60 Hz, ma SD card reader, Gigabit ethernet, audio vystup (SPDIF), ale aj odpovedajuca cena – $300.

    https://www.owcdigital.com/products/thunderbolt-3-dock-14-port

    #535274
    iwans
    Účastník (Participant)

    Na 2x 4k/60 Hz to musí byť Thunderbolt 3 dock, USB-C nestačí… Doporučujem pozrieť napr. toto:

    https://thewirecutter.com/reviews/best-thunderbolt-dock/

    #535278
    marian1292
    Účastník (Participant)
    #535319
    dfx
    Účastník (Participant)

    Ja mam jednu sietovku s tromi usb portami znacky i-tec a cena je sice nizka, ale kvalita je tiez nizka. Osobne si uz nic od nich nekupim. Dodavany software je tiez malo kvalitny.

    V prvom rade potrebujes nieco, co ma dost vykonny zdroj. Ak chces nabijat 15″ macbook pro, tak potrebujes takmer 100W len pre mbp. Dalsie desiatky Wattov potrebuje elektronika pre tie 4K@60Hz monitory. K tomu nabijanie cez USB 3 porty, nejake straty, a si na spotrebe 180W.

    Nepises, ake mas vstupy na tych monitoroch, takze mozno budes potrebovat dalsie redukcie. Taky dock, ak ma bezproblemovo fungovat, naozaj stoji tych 300 – 400 eur. Osobne by som bral nieco, co priamo predava Apple, alebo aspon od znacky, ktoru bezne predavaju u APR. Setrit sa neda na tomto prislusenstve.

    #535321
    quadra
    Účastník (Participant)

    What you pay is what you get.. a v pripade lacneho srotu ako i-tec a pod. to plati dvojnasobne! Ako tu uz bolo pisane, skutocne TB 3 docky (nie parodie s USB-C) nieco stoja.. osobne mam velmi dobru skusenost s OWC (ako som pisal vyssie, ich TB3 dock funguje spolahlivo a bez problemov s dvomi 4K monitormi, Firewire v mojom pripade tiez potesi – ale to nepotrebuje kazdy), kolega ma Belkin TB 3 dock, tiez spokojnost.

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.