Týždeň v skratke: nové iPhony, Deň Zeme, Apple Pay na Slovensku a ďalšie…

Apríl vo svete Applu sa niesol v znamení iPhonu. Či už nových farieb, alebo celkom nových modelov. Spoločnosť tiež oslávila Deň Zeme.

Okrem toho sme sa opýtali našich bánk, čo hovoria na Apple Pay a jeho potenciálny príchod na miestny trh. Medzitým sa množia správy o nedostatočných predajoch HomePodu.

Prečítajte si zhrnutie tých najzaujímavejších bleskoviek za uplynulý týždeň. Nielen z nášho webu a nielen zo sveta Apple.

Červená pre iPhone 8, zlatá pre iPhone X (takmer)

Vrcholom prvého aprílového týždňa bolo vydanie červeného iPhonu 8 – veď nie každý deň dostaneme novú verziu tohto telefónu. (Product)RED varianta tento rok disponuje nie bielym, ale čiernym predkom. Po všetkých ostatných stránkach je zariadenie identické.

Zdroj: Apple

Aj keď ide o vlajkovú loď spoločnosti, iPhone X sa novej farby nedočkal, uspokojiť sa jeho majitelia budú musieť s novým červeným obalom.

Fámy o zlatom iPhone X boli medzitým zrejme pravdivé. Na internet unikli zábery priamo od amerických regulačných úradov. Fotky sú údajne z júla minulého roku, dôvodom prečo Apple túto variantu neukázal svetu, môžu byť výrobné ťažkosti.

Zdroj: WCCFTech

iPhone SE 2 bez jacku

Objavujú sa opäť ďalšie špekulácie o nových iPhonoch. Apple si totiž na úradoch registroval hneď niekoľko nových telefónov. Pôjde o nástupcu modelu SE?

Podľa japonského blogu áno. Mac Otakara tvrdí, že iPhone SE 2 vyjde už budúci mesiac a nebude disponovať 3,5 mm audio jackom.

Agentúra KGI zas prehlásila, že lacnejšia varianta pripravovanej vlajkovej lode príde aj v Dual SIM prevedení. Modely s 6,1″ LCD displejom by dokonca mali byť dva, jeden z nich s klasickým slotom na SIM a ešte nižšou cenou.

Svetový Deň Zeme

V nedeľu bol celosvetový Deň Zeme. Okrem tradičného zeleného listu, ktorý sa rozsvietil po všetkých Apple Storoch a zelených tričiek zamestnancov, ho spoločnosť oslavovala aj inak.

Apple je teraz okrem iného poháňaný 100% čistou energiou. Oznámil to pred dvoma týždňami pomocou tlačovej správy. Týka sa to ako všetkých kamenných predajní, tak aj kancelárií, dátových centier a ďalších lokácií.

V piatok sa v centrále Applu objavil spevák Ziggy Marley a odohral koncert na ich každoročnej oslave “Beer Bash”. Ziggy poznamenal, že ide o prvý koncert, ktorý odohral na solárnej energii.

Zdroj: Tim Cook/Twitter

Okrem toho si pre používateľov Apple Music, iBooks a iTunes pripravil tematické playlisty, zbierky kníh, či filmy za akciové ceny.

Majitelia Apple Watch samozrejme mohli splniť ďalší z limitovaných odznakov za fyzickú aktivitu.

Apple taktiež zdieľal environmentálnu správu za rok 2018, v ktorej okrem iného predstavil nového recyklačného robota, Daisy.

Greenpeace sa Daisy nepáči. Asociácia sa vyjadrila, že Apple by mal radšej sústrediť energiu na výrobu ľahšie opraviteľných a upgradovateľných produktov.

Apple Daisy robot
Zdroj: Apple

Čo hovoria na Apple Pay naše banky?

Prečítajte si zastrašujúci list, ktorý Apple venoval svojim zamestnancom. Zabrániť by mal nesutálemu leakovaniu informácií do médií.

Apple ponúka opravy pre Apple Watch 2 modely s nafúknutou batériou.

Apple Watch ciferníky tretích strán? Možno už čoskoro realitou. Vývojári objavili vo watchOS kód, ktorý na túto funkciu naznačuje.

Kedy konečne uvidíme Apple Pay na Slovensku a v susedných Čechách? Opýtali sme sa na to miestnych bánk. Ich reakcie si môžete prečítať nižšie.

Ako je to s Apple Pay v Česku a na Slovensku?

 

Google Maps dostali vysokokvalitnú 3D podobu Bratislavy. V Apple Mapách u nás Flyover stále chýba, v Česku však po novom podporujú jazdné pruhy.

Apple News čoskoro možno dostane predplatnú službu na magazíny. Stavať bude na nedávnej akvizícii služby Texture.

Kalifornská spoločnosť tiež poprela, že plánuje budúci rok nadobro vypnúť iTunes Store.

FCP X a ďalšie aplikácie

Aktualizáciu dostali Final Cut Pro X a iMovie pre Mac. FCP pridáva podporu pre formát ProRes RAW a nové nástroje na titulkovanie videí. iMovie odteraz podporuje nové rozlíšenia pre App Preview. Vyšiel aj update pre Motion a Compressor.

Google testuje nový look webového rozhrania pre Gmail. The Verge získali screenshoty nového vzhľadu inšpirovaného Material dizajnom

Zdroj: The Verge

Mobilný Firefox pridal možnosti na zabránenie sledovania webstránkami a taktiež nové funkcie pre iPad.

VPN apka od Opery pre iOS končí. Od konca apríla už nebude dostupná na stiahnutie, ani fungovať pre súčasných používateľov.

Google Chrome vo verzii 66 prináša defaultné stíšenie autoplay videí, export hesiel a ďalšie novinky.

Vimeo vydalo vlastnú apku pre macOS. Zameraná je práve na používateľov Final Cut Pro a umožňuje pokročilejšie nastavenia exportu a konkrétnych kodekov.

Zdroj: Vimeo

Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration vyšiel aj vo verzii pre Mac. Tento port z PS4 si môžete kúpiť ako na App Store, tak aj na Steame.

Rusko kvôli obavám zo súkromnej šifrovanej komunikácie oficiálne zakázalo četovaciu aplikáciu Telegram.

eBay oznámil novú funkciu pre svoju iOS apku. Po novom budú môcť používatelia pri pridávaní produktu do aukcie jednoducho oskenovať jeho čiarový kód. O všetko ostatné bude postarané.

Hranolky zadarmo

Apple sa spojil s McDonald’s. Ak v ktorýkoľvek aprílový piatok vo fastfoodovom reťazci zaplatíte pomocou Apple Pay, dostanete stredné hranolky celkom zadarmo.

Star Wars: Jedi Challenges pridáva podporu pre ARKit. Zahrať si tak napríklad budete môcť AR verziu stolovej hry Dejarik, známu z kultovej filmovej série.

Facebook vysvetľuje, aké dáta o vás vo svojich službách zbiera. Ide o reakciu ako na škandál s Cambridge Analytica, tak aj opatrenie pre nové regulácie EÚ.

Sonos predstavil nové farby pre svoj Sonos One reproduktorBang & Olufsen zasa nový kompaktný reprák Beoplay P6.

Minimalistický Bluetooth reproduktor už predstavila aj IKEA. Stojí 49 dolárov.

Zdroj: Sonos

Siri vtipkuje a HomePod je prepadák

FoundationDB, startup zameraný na databázy, ktorý Apple pred tromi rokmi odkúpil, oznámil open-sourcovanie svojej technológie.

Známy analytik Ming-Chi Kuo sa vyjadril, že najväčšou výzvou pre Apple nie je inovatívny hardvér, ale softvér.

Apple Music nedávno prekročila hranicu 40 miliónov predplatiteľov.

Ak si necháte vymeniť displej na iPhone 8 (Plus) a iPhone X v neautorizovanom servise, znefunkční sa senzor pre automatický jas. Problém sa týka aj oficiálnych súčiastok od Applu.

Siri sa naučila niekoľko nových vtipov. Neuvedomuje si však, že sama je pre mnohých používateľov žartom.

Foto: MacBlog

HomePod sa nepredáva príliš dobre. Tvrdia to zdroje v čínskom reťazci. Apple možno predstaví menšiu a lacnejšiu verziu reproduktoru.

Naproti tomu, iPhone X je zodpovedný za viac než tretinu svetových ziskov zo smartfónov. Aspoň podľa údajov od Counterpoint Research.

Tony Fadell, otec iPodu, tvrdí, že Apple by mal začať bojovať so závislosťou na smartfónoch. Napríklad pomocou sledovania aktivity používateľa a následnom zobrazovaní podrobných štatistík.

Tim Cook opakuje, že zlúčenie Macu a iPadu by vyžadovalo kompromisy. “Nemyslím si, že to by naši používatelia chceli…”

V prvej epizóde nového seriálu sa Dieter Bohn zamýšľa nad tým, čo dnes znamená slovo počítač. Inšpiroval sa pritom rovnomennou reklamou od Applu.

Keď Apple umiestni vašu aplikáciu do sekcie Today v novom App Store, počet jej stiahnutí sa môže znásobiť až ôsmimi.

Medializovaný odblokovač iPhonov zvaný GrayKey sa teší veľkej obľube. Objednávať si ho začali policajné zložky po celých Spojených štátoch.

Ďakujeme za virtuálne prelistovanie našim zhrnutím. Prajeme pekný a úspešný zvyšok týždňa!

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.