iPhone SE 2 bez 3,5mm jacku by mohol byť predstavený budúci mesiac

Už od samého začiatku roka počúvame o tom, že Apple túto jar predstaví nový iPhone SE. Dôvodov pre uvedenie nového modelu je niekoľko – popularita a výkon v malých rozmeroch.

Súčasný iPhone SE však už má svoj vek a na obzore sa pomaly črtá jeho nástupca. Podľa slov japonského serveru Mac Otakara by k tomu malo dôjsť už v máji/květnu tohto roka. Server tak tvrdí s odvolaním na viacerých výrobcov príslušenstva, ktorí sa zúčastnili tohtotýždňového veľtrhu Global Sources Mobile Electronics v Hong Kongu.

Výrobcovia uvádzajú, že druhá generácia iPhone SE si zachová rovnaké rozmery ako súčasný model a taktiež si zachová Touch ID. Neuvádza sa však, že by došlo k nejakému zväčšeniu displeja, ako sa špekulovalo. Zrejme by si tak mohol naďalej zachovať 4-palcový Retina displej s rozlíšením 640 x 1136 bodov. Zaujímavé však je, že nový iPhone SE nebude mať 3.5mm jack. Na trhu by tým pádom zostali už len dva modely s 3.5mm jackom – iPhone 6s a iPhone 6s Plus, ktoré sa navyše prestanú predávať koncom roka.

Telefón by mal ďalej disponovať čipom A10 Fusion, ktorý ponúkne 40% vyšší výkon oproti dnešnému iPhonu SE. Vďaka tomu by mohol telefón podporovať aj štandardy budúcnosti – HEVC pri videu a HEIF pri obrázkoch. Správa tiež špekuluje o tom, že Apple by mohol spraviť jednu výraznú dizajnovú zmenu. Hoci to nie je potvrdené, iPhone SE by mohol prekvapiť ľudí podporou bezdrôtového nabíjania tým, že by nahradil súčasný hliníkový kryt za sklenený. Je to však len špekulácia a dovedna sa na sieti Weibo objavila iba táto fotka:

 

iPhone SE 2 Glass Back

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.