Apple spustí predplatnú novinovú službu pre Apple News

Apple News Premium

Na počiatku bol Newsstand – elegantná výkladná skrina časopisov v digitálnej podobe, ktorá s príchodom iOS 7 stratila svoje čaro. Apple si to uvedomil a neskôr Newsstand nahradila nová služba Apple News, ktorá už ale fungovala skôr ako RSS čítačka.

Apple teraz plánuje už tretiu veľkú zmenu. Tá sa úzko týka služby Texture, ktorá je mnohokrát označovaná ako “Netflix vo svete magazínov”. V princípe ide o to, že predplatná služba Texture dáva užívateľom za jediné predplatné prístup k číslam viac ako 200 rôznych magazínov rôzneho žánru. Výsledkom akzivízie bude, že Apple spustí vlastnú predplatnú novinovú službu.

Služba s názvom Apple News Premium má byť dostupná priamo v aplikácii News. Už dnes je možné si v nej predplatiť niektoré periodiká, no jedná sa o individuálne predplatné jednotlivých kúskov. Práve toto by mala prémiová spravodajská služba Applu vyriešiť jediným predplatným, ktoré by zaručilo prístup ku všetkým časopisom, ktoré sa do projektu pridajú. Spoločnosť by mohla službu predstaviť ešte tento rok, hoci k akvizícii došlo len pred mesiacom. Apple totiž začal začleňovať vývojárov služby Texture do svojich tímov, pričom tento proces si dokopy vyžiadal len 20 pracovných miest.

Apple kúpil službu s digitálnymi magazínmi, integruje ju do Apple News

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.