6.1-palcový iPhone prinesie podporu Dual SIM, tvrdí renomovaný analytik

Ďalší týždeň a s ním aj ďalšie fámy o novom iPhone.

Analytik Ming-Chi Kuo z agentúry KGI Securities prehlásil, že spoločnosť Apple môže vôbec poprvýkrát uviesť na trh Dual-SIM iPhone. Malo by sa jednať o jednu z dvoch verzií 6.1-palcového iPhonu, ktorého cena by sa mala pohybovať medzi $650 a $750. Sekundovať by mu mala verzia bez DSDS podpory, teda model s jedným SIM slotom, ktorý by mohol dokonca stáť iba $550. Telefón by mal svojim dizajnom vychádzať z iPhonu X, avšak namiesto OLED displeja by disponoval iba staršou TFT-LCD technológiou. Vo výsledku by to znamenalo, že telefón bude hrubší a displej menej živý.

Po boku tohto zariadenia by mal byť k dispozícii priamy nástupca iPhonu X – volajme ho iPhone X2 – v 5.8″ a 6.5″ Plus verzii. Hoci v správe nie sú uvedené ceny pre tieto zariadenia, očakáva sa, že oproti dnešnému iPhonu X budú lacnejšie a hranicu tisíc dolárov by mal atakovať iba Plus model. Ten má tiež disponovať podporou Dual SIM, avšak nie je jasné, že či sa aj tu dočkáme dvoch verzií.

Kuo ďalej vraví, že Apple využije modemy Intel XMM 7560 a Qualcomm Snapdragon X20, ktoré zabezpečia podporu rýchlejšieho LTE. Pozitívom je, že práve toto by mohol Apple využiť pri Dual SIM modeloch, ktoré by mohli operovať pri LTE+LTE, zatiaľ čo mnohé Dual SIM mobily dnes operujú v móde LTE+3G. Analytik verí, že Dual SIM mobily by boli mimoriadne populárne v Číne, čo je trh, ktorému sa Apple snaží v súčasnosti zavďačiť – napríklad aj tak, že zveril čínske iCloud kontá do správy tamojšej vlády.

Apple vraví, že masová produkcia 6.1-palcových LCD panelov by mala začať o 3-5 týždňov neskôr oproti výrobe OLED displejov, práve kvôli pridaniu Dual SIM. Analytik ďalej verí, že dodávateľské reťazce zažijú výrazný nárast objednávok a zisku v čase od štvrtého fiškálneho kvartálu 2018 do druhého fiškálneho kvartálu 2019. Významný podieľ na tom by mala mať jednak nízka cenovka iPhonu 6.1″ a viackrát spomínaná Dual SIM podpora. V rámci predajov by mal tvoriť 65% až 75% všetkých predajov iPhonu v priebehu roka od uvedenia na trh.

iPhone X Gold

komentárov
  1. výborne, nech už je tu..
    @Vlado: s eSIM maju zatiaľ problém s implementáciou operátori, preto sa zatiaľ Applu neujal pri GSM sieti

    0
    0
  2. Takto koncia vizie. Pridu tulpasi s MBA a s vynimocnej firmy urobia priemernu firmu pre Asia market. Steve by radsej zrusil celu firmu, ako keby mal dat iCloud konta komukolvek!!! Nekupim si novy model kym tam bude tento saso.

    0
    0
  3. ja osobne mam jednu sim sluzobnu a jednu sukromnu, sukromnu sim na firemne ucely by som nerad pouzival, najma koli sukromiu.. zatial som neprisiel na to ako oznacit skupiny kontaktov, ktore ma mozu a nemozu kontaktovat, ked nechcem alebo kedy chcem, okrem oblubenych, takze v pripade, ze si neprajem byt pracovne ruseny, tak uvitam, ked mam separatne sim a nastavim si v pripade nedostupneho cisla napr. presmerovanie na linku pre zakaznikov v praci.. a dalej fungujem na sukromnej sim a ked si zas budem priat byt dostupny si jednoducho druhu sim zapnem.. tie je fajn, keby aj zakaznici vedia firemne cislo ako sukromne napr. tak mne napr. na toto.. zatial v kazdej praci, kde som bol mi pridelili firemnu sim, ktoru maju oni vedenu aj v ich telefonnom zozname vramci organizacie..

    0
    0
  4. Na toto potrebuješ duálne SIM ? Stále prepínať ?
    Firma ta platí, čiže na firemný telefon presmerujem všetky hovory zo súkromného. Ak mi niekto vola na súkromný vidím to ako presmerovany hovor. Ak na firemnom nechcem tak nezdvihnem a nastavím automat na firmu.
    Podľa toho čo si napísal treska tak si to komplikujes

    0
    0
  5. na iPhone aspoň mojom nevidím, že hovor je presmerovaný a s presmerovaniami alebo dvoma telefónmi som to riešil doteraz a dospel som k záveru, že dualsim by mi bolo lepšie, aj tiež, aby som súkromným kontaktom volal zo súkromného čísla, aby neboli pomýlený, keby im často volám z firemného a vedeli, kde ma vždy zastihnú v prípade potreby.. mám aj dualsim android, ale viac mi vyhovuje iPhone a aj preto, že v ňom mám komplet všetko, aj čo potrebujem k práci

    0
    0
  6. za deň mám x hovorov od ľudí v teréne a niekedy je lepšie ak vedia hneď, ze majú volať inam ako keby im to zvoní, ale teraz vďaka Vášmu podnetu ma napadlo ako to efektívnejšie riešiť presmerovaniami, takže nad tým ešte pouvažujem :-)

    0
    0
  7. Tak ja som Vám len napísal ako fungujem skoro pár rokov a fakt nemám problém. Ten presmerovany hovor : je mi jedno či vidím či vola na súkromné alebo firemne, základ že sa dovola. A súkromné číslo majú fakt iba priatelia a rodina :)
    Ak nechcem byt rušený mám tichý mód, ale súkromné čísla sa dajú rozlíšiť vzdy. Mám priradené foto k týmto kontaktom a tam zdvihnem vždy :)
    Mal som kvôli tomuto aj duálne SIM telefon ale stratilo sa to pohodlie. Prestalo má baviť prepínať medzi SIM.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.