Cenové porovnania

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Cenové porovnania

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 80 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54397
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    “Cieľom je zostaviť čo najviac podobné počítače funkciami, komponentami a komfortom, nie pokúšať sa poskladať rýchlejší počítač s inými komponentami.”

    Článok: https://www.macblog.sk/cenove-porovnanie-apple-vs-pc.html

    Udržiavajte prosím konštruktívnu a slušnú diskusiu bez dlhej polemiky. Ak si myslíte, že sme mali použiť iný hardware, napíšte presne ktorý (a prečo) a uvedťe link na internetový obchod s cenou.

    #106802
    Bufobufo
    Účastník (Participant)

    No hoši nevím nevím:)

    http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=59006

    Srovnávat tuto desku s deskou v macmini a iMacu ? Deska z Mac je řádově na úrovni Foxconu za nějakýck 1 200,- Kč.
    Navíc pokud si vezmu už odladěnou barebone sestavu, např Pundit už budu levnější o další 4 000,- Kč .
    U všech sestav jste neupozornili např na čtečku karet u PC. Ve všech případech je možné zabudovat levně interní disk na rozdíl od dražších disků externích.
    17″ monitory se v podstatě kiž nevyrábí a zase – srovnávat 17″ monitor v iMacku s Philipsem ?

    #106803
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    – neviem najst ziadnu Foxconn 945GM so socketom 479, uved konkretne, ak poznas
    – Pundit skrinky su ovela vacsie ako Mac Mini, velkost hra na cene velku ulohu (zial, alebo nastastie, podla toho ci ti na tom zalezi, Mac Mini je totiz notebook v krabicke, nie barebone)
    – ten 17″ philips je pokial viem TN panel, ako v iMacu.

    #106804
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Ja to vravim uz dlho ze ceny su uplne adekvatne porovnatelne s PC v podobnej sile. Jedine ano lacnejsie su Maci v Amerike … ale za tych cca 19 percent navysenia mate servis na slovensku a dvojrocnu zaruku.

    Inac ja mam na moj MacBook Pro iba rocnu zaruku …. lebo som zivnostnik a usetril som v celku pekne peniaze …. a co vam brani kupit to cez niakeho zivnostnika alebo otcovu eserocku urcite drviva vedsina mate vo svojom okoli niakeho podnikatela …. dufam ))))

    #106805
    Bufobufo
    Účastník (Participant)

    Nebylo by jednodušší Macmini porovnat přímo se shodným produktem od Fujitsu Siemens ?
    iMac zase třeba s počítači Umax Zen.

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42246

    Vypadají téměř identicky a tam je prokazatelně jasné, že Apple je srovnatelný, nebo levnější naž PC .

    #106806
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Inac tak trosku filozoficky …… kupou Apple Macintosh si kujes kvalitu ….. vsetky ceny co ste porovnavali samozrejme suhlasim ….. ale ty co uz dlhsie pracujeme na macoch priznajme si porovnavame neporovnatelne !

    Kvalita – Vykon – Design – Software u Apple je neporovnatelne s PC aj keby boli Apple drahsie

    PS: Pri kazdej debate o compoch medzi mojimi priatelmi niekto skonci pri Virusoch …. ja sa tak pousmejem a odpovedam “Prejdi na Mac” ))))) a clovek mi na to povie “je to drahe” …. ale nepozera na to ze co som 4 roky fical na jedinom macu za 100.000 a on upgradoval a upgradoval PC a nakoniec nikdy nemal rychlejsie a vrazil do toho este viac penazi ako ja do macu …. tos priklad mojho znameho

    #106807
    Thomm
    Účastník (Participant)

    Super práca! Iba by som chcel poopraviť, že interný diskový priestor do 2TB je už minulosť. Teraz je tam možné dať aj štyri 750-ky (oficiálne Apple), čiže do kopy 3TB. :)

    #106808
    Bufobufo
    Účastník (Participant)

    Frost : kvalita ? bejvávalo :( dnes si koupit apple je sázka do loterie. Ten šrot co je uvnitř ? Už i Acer je na tom lépe:(

    #106810
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    G4/G5 boli o dost lepsie…

    #106811
    Bufobufo
    Účastník (Participant)

    Dominik – musím zatlačit slzičku, když mám na stole otevřený iMac G5 a iMac intel :( G5 prostě nádhera !! S intelem dvě kila staniolu a neuvěřitelně špatný návrh

    #106812
    Banix
    Účastník (Participant)

    + na mac-u mozes ficat na oboch systemoch – Mac OS X Tiger, Windows XP (ak niekto velmi potrebuje) a to ci uz cez Parallels Desktop alebo Boot Camp

    #106814
    seebbix
    Účastník (Participant)
    #106815
    Bufobufo
    Účastník (Participant)

    http://www.shop-pc.cz/prestigio/?Mode=Sti&StiId=37518
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42246

    a ještě epsom mini pc, dále cappuccino atd – myslím, že k mac mini by to bylo vhodnější porovnání.

    #106816
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    Bufobufo: v tom prvnim je pentium-M

    #106817
    Bufobufo
    Účastník (Participant)

    Vojtin – já vím , ale dal by se připočítat rozdíl mezi procesory.

    #106818
    seebbix
    Účastník (Participant)

    To porovnanie je principialne absolutne zle, pretoze mozme sa hrat s ciselkami z jedneho (napr. macblog) ci druheho (napr radekhulan.cz) pohladu ale jedna vec je ista. Len preto ze som si precital tento prehlad nenaberie sa mi vo vrecku 60 000 aby som si kupil relativne priemerny iMac. Ten prehlad je vazne stavany ocami apple pozitiv cloveka, neda sa sice proti nemu namietat, je robeny objektivne ale prakticky rozhodne nie ked si mozem kupit skladacocku za 20k kde mi pojde prakticky vsetko(hry napr ;) ),ale zas to je uz otazka filozofie, so-called apple konfortu.

    #106819
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Bufobufo: ano, videl som zvnutra aj G5 iMac aj Intel, G5 je parada. Ale znova by sa to len prejavilo na cene, a 99% ludi nezaujima, ako to vnutri vyzera, zaujima ich cena… Ktora sa im nepaci uz teraz. Osobne by som si ja (a ty) za tak kvalitne prevedenie priplatil, uz len pre dobry pocit, ale dalsich 20 mil ludi skor nie.

    seebix: Radek sa snazi poskladat inu, rychlejsiu a lacnejsiu zostavu. MacBlog sa snazi poskladat rovnaku zostavu.

    #106823
    crimson
    Účastník (Participant)

    seebbix > jasně, chápu. taková skládačka je fakt v pohodě a pojede ti na ní všechno. akorát bych se na ní bál normálně dělat. takové věci jsou dobré akorát pro kluky kolem patnácti let, kteří na tom nic kromě her neumí a možná ještě pro jejich maminky na účetnictví a word. je to prostě takové lego, na hraní, hračka. kamarád si koupil kdysi přesně něco takového, podle jeho slov opravdu vychytanou skládačku, o hodně výkonější než můj PWB 12″ za asi 60.000 Kč. jednou jsem u něj na tom dělal plakát velikosti A3 (photoshop + illustrator). po 20 minutách naprosto běžné a nenáročné práce se ten počítač seknul, totálně zatuhl. po restartu se toto zatuhnutí opakovalo každých pět minut! ne děkuji, opravdu nechci! potřebuji pracovat a ne opravovat a ladit počítač, když mi zákazník dýchá na záda… úplně lituji všechny ty bastliče a lidi co jim někdo jako hul*n nakukal, že APPLE je drahý a špatný a raději mají na stole odporné šedé krabice topící se v záplavě kabelů, musí pravidelně restartovat a poslouchat u toho hučení startujícího letadla. je mi jich líto! … tak jsem se nechal trochu unést :) ale opravdu – když někde vidím na stole klasickou běžnou PC sestavu, udělá se mi zle…

    #106824
    crimson
    Účastník (Participant)

    omlouvám se, že jsem nedodržel pravidla diskuze, ale nešlo to jinak. u takových polemik se to stejně vždycky zvrhne…

    #106825
    Chuck Taylor
    Účastník (Participant)

    Tie ceny su naozaj zaujimave. Problem je ale hlavne v tom, ze 90% ludi co si kupuje pocitac sa neriadi tym, co tam chce presne mat, ale aky ma budget. A kedze vela ludi [podla mna] kupuje pocitac [ako komplet] do 30.000SKK, tak si MAC-a jednoducho nekupi. Je im jedno, ze nebudu mat virusy, lepsie sa im bude pracovat atd… Maju komp za 30K a to je dolezite…
    iMac je krasny, ale poznam mozno 1-2 ludi co su ochotni dat za pocitac 60K+. Pokial vas ten pocitac nezivi, tak na tie kraviny co na nom vacsina ludi robi [mp3, xvid. gamesky, net] staci “skladacka” za 30K.
    Howgh ;0)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 80 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.