Apple končí s výrobou FineWoven doplnkov pre iPhone a Apple Watch

iPhone 15 Pro FineWoven Accessories
Apple sa pri predstavení iPhone 15 zaviazal k ekologickejším krokom a jedným z prvých bolo vyradenie kožených remienkov z predaja. Nahradil ich nový materiál označený ako FineWoven.

Necelý rok po ohlásení však tento materiál končí. Prečo tomu tak je? Hoci Apple mieni zostať pri vegánskych alternatívach a nehodlá viac do svojej ponuky uviesť príslušenstvo zo skutočnej kože, spoločnosť sa zrejme bude obzerať po alternatívnom spôsobe, ako imitovať kožu. Súčasný materiál FineWoven sa totiž neujal medzi zákazníkmi z množstva zásadných dôvodov. V prvom rade je to však pomer ceny a kvality spracovania, ktoré bolo naozaj na veľmi nízkej úrovni. Predražené doplnky rýchlo strácali farbu, poškodzovali sa a jednoducho nevydržali toľko, koľko by sa vzhľadom na ich cenu patrilo.

Tieto neduhy sa pritom prejavili na každom produkte z materiálu FineWoven. Pri obaloch a MagSafe peňaženkách za 69 € s DPH, kľúčenkách pre AirTag v cene 49 € s DPH ale aj pri nekožených remienkoch pre Apple Watch za 99 € s DPH. Podľa leakera, ktorý o týchto produktoch priniesol najviac informácií vrátane názvu, však možno uvidíme ešte jednu generáciu doplnkov. Kosutami, ktorý pred rokom odhalil množstvo podrobností vrátane názvu FineWoven, však poukazuje na to, že Apple zrejme vydá produkty iba preto, aby mal viac času na nájdenie alternatívy. FineWoven produkty sa totiž na rozdiel od iných nedočkali jarnej aktualizácie farieb. Neznamená to však, že Apple neuvedie obaly z tohto materiálu aj pre iPhone 16.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť