Apple uvedie nový Mac Pro, Mac Studio a AirTag budúci rok

Apple uviedol úplne nový Mac Pro, ako aj vylepšený Mac Studio s čipom M2, v roku 2023, nástupcu však tento rok neočakávajme.

Spoločnosť Apple totiž uviedla na trh oba modelu s najvyššou verziou čipu M2, M2 Ultra, v roku 2023. Odvtedy behom niekoľkých mesiacov stihol Apple uviesť na trh nielen prvé počítače s čipom M3, ale rovno aj iPad Pro s čipom M4. Napriek tomu však tie najdrahšie zariadenia v ponuke zostávajú naďalej najvýkonnejšie. A bude to tak zrejme až do polovice roka 2025. Až vtedy sa totiž očakáva uvedenie budúcej generácie Mac Pro a Mac Studio, hoci nie je v tejto chvíli jasné, či pôjde ešte o zariadenia s čipom M4 alebo sa Apple rozhodne uviesť ich na trh rovno s čipom M5.

Apple okrem toho pripravuje novú generáciu trackera AirTag. Tento drobný produkt slúži na lokalizovanie vecí, ako sú kľúče či batohy. Druhá generácia s kódovým označením B589 je momentálne v štádiu testovacej výroby, a k uvedeniu finalizovanej verzie na trh by malo dôjsť takisto v polovici roka 2025. Tento model má disponovať novým čipom, čo sa prejaví na zvýšenej presnosti lokalizácie. Pôvodná verzia produktu bola uvedená na trh v roku 2021.

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť