Apple pracuje na trojici nových Macov s vlastnými koprocesormi, vyjdú už tento rok

Bloomberg priniesol nové informácie o tohtoročných updatoch pre Mac. Čakajú nás nové MacBooky aj stolové počítače.

Mark Gurman vo včerajšom článku o vlastnom silikóne Applu v krátkosti spomenul, že tento rok môžeme očakávať tri nové Macy, ktoré budú obsahovať Apple koprocesor po vzore A čipsetov. Zatiaľ takýto koprocesor obsahujú len dva Macy – MacBook Pro s Touch Barom a nedávno vydaný iMac Pro.

Gurman spomína, že pôjde o updatované MacBooky a nový desktop. To by mohlo znamenať malý refresh oboch uhlopriečok MacBooku Pro, ktorý by mohol dostať druhú (alebo tretiu?) generáciu koprocesoru. Tá sa momentálne nachádza v iMacu Pro v podobe T2 čipu.

Aj keď veľké zmeny pre MacBook Pro tento rok neočakávame, refresh procesora je vítaný. Takisto je nepravdepodobné, že jednotku s koprocesorom by dostal kompaktný 12“ MacBook, alebo chýrovaný 13” nástupca MacBooku Air.

U desktopov je to trošku komplexnejšie, ale taktiež sa dá očakávať, že T2 čip by dostala nová generácia klasického iMacu. Apple údajne pracuje aj na redizajne Mac Mini a potvrdený je aj nový Mac Pro. Kedy sa však dostanú na trh a či to vôbec bude tento rok, je otázne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.