Apple pripravuje nástupcu MacBooku Air – lacný 13″ MacBook

Apple by tento rok mohol konečne predstaviť právoplatného nástupcu obľúbeného MacBooku Air. Tentoraz aj cenovo.

Server DigiTimes prišiel so správou, podľa ktorej by spoločnosť mala predstaviť nový, dostupný MacBook s 13-palcovým displejom. Odvoláva sa pritom na veľké objednávky LCD panelov od dodávateľov.

Nový 13″ MacBook by v ponuke nahradil starnúci MacBook Air a predával by sa za rovnakú sumu 999 dolárov. Pravdepodobne s Retina displejom a modernejšími rozhraniami ako USB-C.

Apple sa MacBook Air snažil nahradiť už niekoľkokrát, no neúspešne. Najprv s kompaktným 12″ MacBookom v roku 2015 a neskôr s redizajnovaným MacBookom Pro, ktorý ponúkol omnoho lepšiu výbavu v rovnakej váhe a veľkosti. Oba sú však aj po rokoch výrazne drahšie ako Air a pre bežného zákazníka tak nie príliš dostupné.

macbook air

Air sa vďaka svojej cenovke aj naďalej predáva prekvapivo dobre, aj napriek skutočne zastaralým displejom a takmer trojročným procesorom.

Ako by Apple nový MacBook odlíšil od jeho Pro verzie známe nie je. Už teraz svoju Pro líniu rozdeľuje na modely s Touch Barom a bez. V budúcnosti by mohli MacBooky nadobudnúť kvalitnejšie OLED displeje, ktoré by pomohli odlíšiť high-end modely od tých lacnejších.

A napokon, čoraz viac sa hovorí aj o vlastných ARM procesoroch, ktoré by Apple eventuálne mohol v Macoch použiť. Obzvlášť s ohľadom na nedávne bezpečnostné problémy Intelu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.