macbook 12" vykon

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware macbook 12" vykon

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 29 )
  • Autor
    Príspevky
  • #460162
    alchymister
    Účastník (Participant)

    ahoj
    mozem poprosit niekoho, koho sa to tyka o skusenosti s pracou na 12” macbooku
    zvazujem kupu tohto najprenosnejsieho apple pocitaca
    8 GB RAM je celkom ok, i SSD ale ten mobilny procesor neviem nikam zaradit – ide mi hlavne o pracu s balikom Adobe CC /hotoshop, indesign, aftereffect..
    a tiez idealne Finalcut Pro /je to verzia 7, neviem ci tu prave nebola instalacia podmienena pritomnostou grafickej karty, ale to uz je nejaky ten rok, tak mozno sa nieco zmenilo a i toto zariadenie by mohlo uvedene zvladat?
    diky!

    #460183
    Gren093
    Účastník (Participant)

    Preco nie radsej Macbook Pro 13′ ? Ak planujes denne robit s tymi aplikaciami tak Macbook 12′ si nekupuj.

     

     

    #460185
    alchymister
    Účastník (Participant)

    dakuzjem za “super” radu, otazka vsak znela – ci to vyssie uvedene moze predstavovat problem, resp. ci kombinacia macbook 12″ + Adobe CC bude bezproblemova.
    keby som chcel macbook pro, tak sem ani nepisem.
    macbook pro je hrozne neprenosny pocitac, preto uvazujem o tomto rieseni.
    otazka teda plati dalej, dik

    #460205
    majdy
    Účastník (Participant)

    MacBook Pro rozhodne nieje neprenosný počítač, povedal by som, že hneď po 12″ MBP a 11″ Airi je to ten najprenosnejší počítač na svete.

     

    Gren ti odpovedal dobre. Výkon to samozrejme zvládne, prečo by aj nie, zvládajú to počítače z pred 5 rokov, stačí sa pozrieť na videa na youtube, ako konkrétny softvér beží, ale nemôžeš čakať takú rýchlosť a pri väčších projektoch tak hladkú prácu ako pri PRO rade.

    Taktiež 12″ displej je proste na akúkoľvek grafickú prácu veľká núdzovka, nie seriózna práca, o strihu to platí dvojnásobne.

    #460208
    alchymister
    Účastník (Participant)

    moja otazka smerovala na majitelov macbooku 12″ a na ich skusenosti, nie na majitelov macbookov pro.

    Gren mi na moju otazku nijako neodpovedal, nemal ako, predpokladam, ze macbook 12″ nema. rada, aby som si kupil macbook pro neberiem ako ziadnu radu.

    macbook pro pre mna nie je prenosny pocitac. macbook pro mam. ako som pisal – uvazujem o kupe 12″ macbooku – najprenosnejsieho apple booku. uvazujem a preto hladam skusenosti konkretnych ludi aj tu na fore.

    ak je to nejasne zopakujem: nezaujima ma macbook air, nezaujima ma macbook pro, mac mini, mac pro, ipad pro, ipad ci ine. zaujima ma JEDINE macbook 12″.

    * nikde som nepisal, ze to chcem na kazdodennu pracu, nechapem ako s te na to prisli?!
    hladam co najprenosnejsie zariadenie na pracu pocas cestovania a snazim sa ziskat informacie ci toto zariadenie bude mozne pouzivat bez vacsich potiazi s vymenovanymi aplikaciami

    #460225
    dfx
    Účastník (Participant)

    12″ macbook je nevhodny na photoshop a final cut a podobne programy. realne skusenosti neziskas od nikoho, lebo nikto ho nepouziva na tie programy.

    Pri zatazi sa procesor zacne prehrievat a spomalovat.

    #460255
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Pochybujem ze tu najdes niekoho kto vlastni Macbook 12″ a este k tomu pouziva Photoshop tak dlho ze ti hodnoverne poda skusenosti s nim. Skor by si sa mal zamerat na google, tam toho najdes podstatne viac.
    Len taka otazka – v com je MB Pro 13″ taky neprenositelny ked ma oproti 12″ o jeden palec menej na vysku aj sirku a par milimetrov na hrubku?

    edit : Pouzivat Photoshop na dvojjadrovom CPU s taktom 1.1/1.4 GHz s obmedzenym chladenim chce dost pevne nervy…

    #460259
    alchymister
    Účastník (Participant)

    dakujem vam za dalsie postrehy.
    samozrejme googlujem, no napadlo ma, ak ma niekto tu realne skusenosti, ze by to mohlo byt relevantnejsie, minimalne zaujimave zistit nieco dalsie.

    MB pro 13″ je uz dost velky a hlavne tazky notbook. nema pre mna ziadnu pridanu hodnotu /vykon neberiem do uvahy, keby mi islo v prvom rade o vykon, tak tento dialog tu s vami nevediem.
    12″ macbook a 13″ macbook pro je velky rozdiel. skuste si ich zobrat na chvilu do ruky. i 13″ macbook air uz posobi ako obor oproti 12″ macbooku. potrebujem zariadenie co najmensich rozemrov a najmensjej vahy, aby som ho mohol nosit v batohu cely den a nevediet o nom. a prilezitostne udrziavat klientov spokojnych odovzdanymi pracami ked si zmyslia ze nieco surne potrebujeu.
    ako som pisal, macbook pro mam ako hlavnu pracovnu stanicu. doma. 12″ verziu chcem len ako ultraprenosnu nudzovku na cesty, kde v batohu zavazi kazdy gram.
    v tomto notbooku neocakavam samozrejme ziadneho sprintera, je mi jasne ze je to ina liga ako i5 ci i7.
    pisete ze je nevhodny na pracu s photoshopom, pri tom photoshop je celkom nenarocna aplikacia. takze myslite, ze je to uplne z cesty napad? nie som este uplne rozhdnuty, takze buden zvazovat urcite este velakrat..
    dik

    #460261
    fanthomas4
    Účastník (Participant)

    Tak si ho kúp cez internet. Pohraj sa s ním a ak to bude moc zlé tak ho do 7 dní vrátiš bez udania dôvodu.

    #460262
    alchymister
    Účastník (Participant)

    :) salamunska rada
    diky, mozno to tak aj spravim..

    #460263
    Gren093
    Účastník (Participant)

    Tak si ho potom kup, na to co si povedal by ti to malo stacit. A porozmyslaj nad fantomasovou radou. Niektori youtuberi vychvalovali vykon toho pocitaca na to ze to ma len Intel Core M. Zachvilu, cakam ze zaciatkom 2016 by mala prist verzia so Skylake.

    #460264
    majdy
    Účastník (Participant)

    1. Pri tomto MacBooku neni o čom diskutovať pokiaľ sa jedná o reálne skúsenosti, pretože primárne ani nebol vyvinutý na takú prácu.

    2. Nepotrebujem reálne skúsenosti na to, aby som vedel alebo nevedel, či tam dané appky pôjdu, stačí mi všeobecný prehľad a niesom amatér. Tiež nevidím dôvod prečo by taký photoshop nešiel, keď neni problém ho rozbehnúť ani na 10 ročnom stroji.

    3. Google by som vymenil za YouTube, kde sú tie tvoje “reálne skúsenosti” a porovnania povedzme s pro radou takže môžeš vedieť o koľko je výkon slabší…

    4. Photoshop ako taký možno nieje ani náročná appka, ale to neplatí o projektoch, je to raster, stačí trošku vyššie rozlíšenie projektu, niekoľko elementov, či layerov s opacitou a môžme pripočítať retina rozlíšenie, vzhľadom na grafiku a procesor a zrazu tu máme tú najnáročnejšiu appku v celom 12″ MacBooku.

    5. Nedá mi nespomenúť tú váhu, chápem, nejdem to riešiť ale, čo sme to za chlapov, že nám je 1,5 kg tenučký a maličký MacBook Pro ťažky?

     

    Na otázky som ti zodpovedal, neviem čo máš za problém.

    #460317
    alchymister
    Účastník (Participant)

    > Green 03 >
    dikes, mas recht, na Skylake ma urcite cenu trosku pockat

    #460319
    Mitho
    Účastník (Participant)

    alchymister – kup si ho, vyskusaj a potom nam sem prid napisat vysledok. A my Ti budeme vsetci vdacni, ze si len potvrdil to, co sa Ti tu skuseni borci snazili vysvetlit. DOHODNUTE?

    #460326
    alchymister
    Účastník (Participant)

    na margo tvrdeni, ze 12″ obrazovka je shit, na ktorom sa neda robit ziadna poriadna praca, boli casy, ked som pracoval na 11″ powerbooku G4 a bol viac nez spokojny.
    clovek dokaze plnohodnotne zit a fungovat aj v garsonke, nebudem predsa porovnavat garsonku s dvojizbovym bytom, to je predpokladam kazdemu jasne ze dvojizbak je vacsi..

    ak si mam vybrat medzi veselostou – “chlapom-silakom” vlaciacim cely den v brasne 1,5 kg a “zzenstelym cajom” s 0,9 kg v batohu tak moja volba je jednoznacna, radsej nebudem chlapom..

    skutocne sa to niekomu zda ako zanedbatelny rozdiel?
    http://alchymister.com/mix/01.png
    http://alchymister.com/mix/02.png

    #460327
    alchymister
    Účastník (Participant)

    > Mitho
    skuseni borci.. :)

    #460346
    Mitho
    Účastník (Participant)

    alchymister: Nepytam sa na vykon, ale bude dost vykonny ten Macbook?
    vsetci, co sa unuvali: NIE!
    alchymister: Teda bude dost vykonny ten Macbook?
    vsetci, co sa unuvali: NIE!
    alchymister: Vravite, ze nie?
    vsetci, co sa unuvali: NIE!
    alchymister: Tak si ho nemam kupovat?
    vsetci, co sa unuvali: NIE!
    alchymister: Do slaka, ved uz mi niekto poradte!

    Naozaj nic v zlom, ale komu niet rady, tomu niet pomoci.
    Alebo – KUP SI HO a pociatj s tym, ze pri narocnejsej praci sa bude prehrievat, spomalovat a nebudes s tym spokojny. Ked teda tak velmi chces!

    #460352
    alchymister
    Účastník (Participant)

    ano, kam by sme dosli bez hysterie a nachadzania novych dramatickych kontextov..
    vidim, ze ani ty si nepochopil moju otazku – hned prvu v uvode. tam zacina cely problem a nasledne kopec uplne zbytocnej diskusie.
    moja otazka ocividne nesmerovala na ziadneho jedinca, ktory sem niecim prispel vratane teba. moja otazka smerovala na cloveka, ktory tento pocitac vlastni, bol som zvedavy na jeho osobne a realne skusenosti. dokazes to pochopit? naco mi maju byt rady ako: 12″ prilis maly, kup si 13″, 12″ nie je vhodny na plnohodntnu kazdodennu pracu, 13″ je len o malo tazsi, 12″ ma mensi vykon ako 13″, hladaj na youtube, a podobne *****….. what the hell?????
    za prinosny pokladam iba tip – pockat na novy Skylake, vsetko ostatne nebolo nutne zverejnovat
    prosim, usetrite si zbytocnu namahu a nepiste dalej nikto ak nie ste ten, komu je otazka urcena
    vdaka

    #460353
    Gren093
    Účastník (Participant)

    Keby autor clanku na zaciatku blizsie specifikoval na co konkretne planuje pouzivat dane zariadenie, myslim si, ze sme sa mohli vyhnut zbytocnym komentarom typu 0 < 1. Nemali sme ti ani ako moc poradit, lebo sme proste nevedeli co chces.

    #460354
    alchymister
    Účastník (Participant)

    okej, ospravedlnujem sa za zmatocne polozenu otazku,
    predpokladal som ze: “mozem poprosit niekoho, koho sa to tyka”
    znie jednoznacne, ocividne som sa mylil, takze sorry

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 29 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.