Mac alebo windows?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Mac alebo windows?

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    Príspevky
  • #484980
    1Riso1
    Účastník (Participant)

    Dobry den potreboval by som poradit…

    Potrebujem si kupit novy notebook namiesto 6 rocneho stareho (vyuzitie ako stavany PC) Do teraz som vzdy pouzival windows,ale ten ma svojim poslednym vytvorom dost znechutil,sklamal a nahneval. Teda chcel by som prejst na OS z dovodu stability a velmi sa mi tento operacny system paci.

    Vyuzitie: skola vysoka(word,powerpoint),hry(napr. gta 5, nfs, cs go, far cry, mafia,nhl…) internet,…

    Viem ze Maci niesu urcene na hranie a ze dane hry niesu na Mac dostupne, dasa ich ale niako spojazdnit bez nutnosti instalacie win?

    1)Teda moja otazka znie aky by ste mi odporucali Mac? (co najlacnejsi)
    2)Alebo ci mi odporucate ostat verny windowsu??

    Dakujem za nazori :)

    #485005
    iRaynor SK
    Účastník (Participant)

    Nuž ak sa chceš na notebooku od Apple hrať náročné hry ako spomínaná GTA 5, priprav si peniaze na 15p retinu s dedikovanou grafickou kartou.

    na Steame nájdeš mnoho hier aj pre Mac, ako napr. tie spomínané CS: GO a Mafia II. CS: GO osobne si občas zahrám, mám ho zo steamu a na mojej GT 750M beží perfektne :-) tak ako DotA 2 na ultra.

    #485043
    iTuxx
    Moderátor

    ale Lukas, dota 2 je 500 rocna hra na engine Warcraft 3 z doby kamennej, jasne ze pojde na ultra. Ak planuje moderne hry, tak cez Mac cesta nevedie. Je ich prilis malo nato aby sa oplatilo ho kvoli tomu kupovat. A ostatne veci co spominal (office a internet) sa daju robit aj pomimo naplne prace herneho notebooku. Cize za cenu najlacnejsieho macbooku ma doost dobry windowsovy notebook, na ktorom si aj nieco nove zahra.

    #485054
    majdy
    Účastník (Participant)

    Jediná výhoda Windows sú hry, ak má bť notebook určený primárne na hry a softvér od Microsoftu (word, powerpoint) nevidím jediný dôvod kúpiť Mac. Windows je stále rovnaký btw, u každého sa len ten kalich trpezlivosti naplní individuálne :)

    #485061
    1Riso1
    Účastník (Participant)

    Dakujem za vsetky vase nazori, len ma mrzi ze smeruju od mecu prec :/

    Niekolko rokov som pouzival android a nebol som s nim uz ku koncu spokojny, kupil som si iphone a maximalna spokojnost. Tak som mal tamyto plan aj s pc, lebo mame doma cca 8 rocny macbook a stale slape ako ma len uz nieje taky rychli…
    windows 10 mi pride ako velka chyba, zastavam nazor ze najlepsi sw od nich bolo xp a win 7 sa im vydarila ale to co prislo potom je cele zle….. (8,10 mi pride ze je primarne robena na tablety pripadne dotykove notebooky) Nehovoriac o stabilite, bezpecnosti, chyby atd. mohol by som pisat cely den.
    :)

    #485079
    dfx
    Účastník (Participant)

    Macbook sa da zrychlit maximalnou kapacitou RAM a SSD diskom ak to tam nie je.

    Mac nie je na hry. Ak chces mat slusny graficky vykon, tak treba aspon iMac 5K v cene okolo 3000 eur. Alebo Mac Pro :-)

    Ale stale sa da poskladat PC s lepsim grafickym vykonom a polovicnou cenou.

    Snad uz Apple predstavi nove macy. Tie sucasne su uz zastarale.

    #485347
    petto16
    Účastník (Participant)

    Tie rady su super, kupit mac za 3000 e.

    Ja ti odporucam kupit mbp 13 retina alebo mba 13. Urcite pockaj na novy model ak ti to nesuri a jednoznacne nakupuj od zeleneho mimozemstana do 14 dni mozes vratit ak ti nebude vyhovovat, to je dost casu na vyskusanie vsetkeho co ty potrebujes. (14dni na vratenie mas v kazdom eshope)

    #485351
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Dnes hrať na PC hry keď konzoly sa predávaju pod 250€ je už vážne demencia, no ale viď gramatika, ktorá sa vyskytuje u Riša, tiež niečo naznačuje o inteligencií jedinca… :D

     

    #485380
    iTuxx
    Moderátor

    Ja to skor vnimam na prispevkoch ineho Riska, ze? O:-)

    btw nie kazda hra je aj pre konzoly a na PC mas zvycajne lepsi pocit z hrania, kedze konzoly maju HW obmedzeny a navyse tie CPU jaguar su oznacene ako usporne (lol, uspora u konzol ked treba hlavne vykon)

    #485417
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #485491
    iRaynor SK
    Účastník (Participant)

    JFK: zahrám si Dotu 2 na konzole?

    A ten krásny retina display si priam pýta zahrať niečo s poriadnou grafikou :-) avšak kvoli slabej grafickej karte jedine na iMac 5K Retina alebo Mac Pro…

    A jeden bonus:

    – pravidlo vo svete Apple: skúste povedať “Macy nie sú na hranie” namiesto “Macy majú na hovno grafické karty”

    #486250
    JFK.
    Účastník (Participant)

    nepoznám nikoho kto hrá v dnešnej dobe DOTU, len teba :D

    však normálne hry, pri ktorých sa nemáš zblázniť a vyzerať ako z mental-housu, sa hrajú na konzolách, tie čo sú len na PC, hrajú PC-čkari, informatici z FEIky a podobne a tých keď občas stretnem, tak neviem či sa smiať či plakať, chalani nevedia rozprávať, ledva udržia očný kontakt :D tie MMO-RPG alebo ako sa to volajú tie hry, podla mňa osobne, nejak ničia osobnosti ľudí, lebo konzolovým hráčom takto (s prepačením) nejebe :D
    ~Lukáš verím, že si ešte v pohode a dôjdeš niekedy na hamburger s pivom aspoň do BeAboutu :-D

    [nechcem sa PCčkarov nijak dotknúť, tiež som hral CS 1.6 kedysi, viem čo to je za závislosť, ale mám tu česť poznať zopár chorých ľudí na Warcrafte a World of Tanks a podobne, tak mám z toho menšiu traumu :P]

    musíš uznať, že mám pravdu :D, ja už mám predobjednanú FIFU 17 na PS4 a čo ty? :D

    #486253
    dfx
    Účastník (Participant)

    Vcera BT sluchadla, dnes hry :-)

    Tu zas bude nablito :-)

    #486300
    iRaynor SK
    Účastník (Participant)

    JFK: áno, nikdy nekončiace, nekonečné hry v štýle World of Warcraft a World of Tanks sú hnus, podobne ako v prípade že majú in-app purchase na dokúpenie zlatiek a predmetov do hry atd. (na čele s modelom pay-to-win).

    Čaro Doty 2 je že nemusíš sa každý deň prihlasovať a postupovať dalej v hre. Proste sa prihlásiš, dáš si jednu partiu (cca. 50 minút trvá) a môžeš to vypnúť a vrátiť sa o týžden bez toho aby si bol znevýhodnený :-)

    áno, Dota 2 má in-app purchase, ale sú to len dizajnové blbostky, hra samotná je čistá a platiaci nemaju žiadnu vyhodu, len tie veci ako zmena farby rozhrania a tak.

    Taký World of Warcraft musíš hrať stále, inak budeš zaostávať v postupe za ostatnými hráčmi. V Dote 2 si proste dáš jednu partiu, niečo ako partiu v kartovej hre Sedma, to že niekto hrá častejšie Sedmu ako ty mu nedáva žiadne výhody voči tebe (ako napr. bonusová 7-čková karta alebo 10 bodov bonus)

    #486301
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #487109
    nihil0
    Účastník (Participant)

    na Macu sa vklude daju hrat hry, na mojom late 2013 imacu mam odohrany kopec (Xcom 2, Alien Isolation, Outlast, Deus Ex Human Revolution, Shadow Warrior 2013, Wolf Among Us, Walking Dead Season 2 a neviem co este)… plus na neho z PS4 streamujem Destiny a je to uplna pecka :)

    #487812
    iRaynor SK
    Účastník (Participant)

    Pár dní dozadu som inštaloval na otcov Mac Windows, kvôli tlačiarni ktorá má ovládač len do verzie Yosemite (aby mohol zaktualizovať na Sierru) a na Windowse beží a kúpiť novú tlačiaren odmieta, vraj tlačí pekne… výrobca sa vykašlal na ovládač. Vieme prečo…

    No a ten Windows som ešte ani poriadne nespustil a mohol som si zopakovať prečo som prešiel na Mac… toľko bohovania za Widlami :-D ani PDF to neotvorí!

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.