Kúpite si XS, XS max alebo XR?

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Kúpite si XS, XS max alebo XR?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    Príspevky
  • #529175
    subside
    Účastník (Participant)

    Ja používam ešte 6S a uvažujem nad kúpou XS 64 GB (oled, foťák, čerstvé vnútornosti).

    Cena je bezpochyby vysoká, ale mám v pláne si kúpiť telefón na nasledujúcich pár rokov. Mám zlé tušenie, že Apple spomalil v uvádzaní významnejších zmien (USB C by bolo super, rovnako aj úplne bezokrajový (bezel-less) telefón, čo príde asi v nasledujúcich 2 a viac rokoch), ktoré budú prichádzať čim ďalej tým pomalšie. Koniec koncov, sami povedali, že ich zariadenia ľudia používajú roky. Kúpa telefónu sa dostala na roveň kúpy macu, čo je škoda, lebo je to dôkaz celkového útlmu vo vývoji.

    #529176
    dfx
    Účastník (Participant)

    Moj 5S ostava v sluzbe dalsi rok. Cakam na SE2.

    #529179
    iTuxx
    Moderátor

    Aj moj SE ostava v sluzbe dalsi rok. Cakam na SE2.

    #529187
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    X ostava v sluzbe dalsi rok. Necakam na nic :-))

    #529193
    0xCF
    Účastník (Participant)

    6S zostava v sluzbe, cakam na dovolenku, vianoce, trinasty plat a kym mi dojdu cigarety, aby som konecne prestal

    #529243
    iSheepKE
    Účastník (Participant)

    Nebyt toho, ze X nebola vo verzii Plus, kupil by som si ju. Takto som cakal dalsi rok aby som svoj 6S upgradol. Cena za XS Max bola vzhladom k cene X, predikovatelna. Po pravde, cakal som vyssiu sumu. :) Takto mam teda dost financnych prostriedkov na to, aby som si XS Max kupil.

    Pri Skovych modeloch nikdy neboli “vyznamnejsie zmeny”. Snad okrem TouchID v 5S, takze ak nieco nove ma byt…bude to o rok. Rovnako si nemyslim, ze nastal nejaky utlm vo vyvoji. 7nm technologia, machine learning ani novinky na strane security urcite niesu “utlm vo vyvoji”. Za mna: “Ak mam dostatok fin. prostriedkov na kupu XS, treba kupit XS. Ak nie, tak XR”. Caka nas zaujimava buducnost. :)

    #529274
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    iSheepKE – ja to vnímam práve naopak. Myslím si, že iPhone je už v podstate hotový produkt a ani sa nie je kam veľmi posúvať – podobne ako napríklad MacBook Pro už niekoľko rokov. Prakticky neexistuje vec, ktorá by sa na novom iPhone dala urobiť a na starom nie – rýchlejšia odozva systému, krajšie fotky atď. sú len vylepšenia už existujúcich funkcií. Ako hovoríš, väčší displej bol asi jediným naozajstným a znateľným dôvodom pre niekoho na upgrade.
    Z môjho pohľadu sú veľmi zaujímavé napríklad nové Apple Watch – kategória inteligentných hodiniek ešte zďaleka nie je tak dotiahnutá, a teda aj zmien, vylepšení a nie krokov, ale doslova skokov vpred (EKG) bolo omnoho viac.
    Nesúhlasím aj v tom, že by mali ľudia siahnuť buď po XR, alebo po XS. Z môjho pohľadu bude na Slovensku v nasledujúcom období skôr otázka X alebo XS – X síce zaostáva výkonom, ale vo všetkom ostatnom je lepšie – 3D Touch, StainlessSteel shasis a hlavne AMOLED panel – rozlíšením ani kvalitou podania farieb sa naň XR jednoducho nemôže chytať. Cena XR na začiatku predaja je okolo 850 eur, zatiaľ čo X-ko padá na 900 eurovú hranicu. Áno, výkon je zrejme horší, ale dovolím si tvrdiť, že 95% majiteľov Xka nevyužije jeho výkon (uznávam, XR môže byť viac future proof).
    Každopádne – viete niekto, ako Apple obišlo Moorov zákon a vyrobilo procesor pod 10nm?

    #529283
    dfx
    Účastník (Participant)

    Adomm1234: Ano, to je pravda, ze iPhone je uz hotovy produkt. Uz sa da len evolucne zlepsovat, revolucnu zmenu nevidno. Mozno niekedy da Apple to EKG aj do iPhonu, ale zatial nic revolucne nevidia ani ostatni vyrobcovia.

    EKG v AW4 je zatial iba pre USA a je otazne, ci niekedy bude aj pre Slovensko. Mozno niekedy v buducnosti pridu nove AW, ktore budu mat EKG aj pre Slovensko, ale vzdy to budu musiet certifikovat zvlast pre kazdu krajinu a pre kazdy model AW. Snad bude stacit jedna certifikacia pre celu EU, neviem. AW4 zrejme nikdy nebudu certifikovane pre Slovensko, takze ja AW4 nekupujem.

    Ja povazujem IPS za lepsi ako AMOLED. AMOLED ma presaturovane farby, IPS ma verne farby. A na AMOLED kazda farba degraduje zvlast, na IPS sa da pozerat aj po rokoch, pripadne vymenit podsvietenie a ide ako novy. Neexistuje ani jeden AMOLED panel, ktory by pouzivali grafici na pracu, vsetci maju IPS, ktory obcas skalibruju.

    Apple samozrejme neobisiel Moorov zakon :-)

    Tych 7nm od TSMC je viac marketing ako realita. Tych 7nm od TSMC je porovnatelne s 10nm od Intelu. Avsak Intel musi svoj 10nm proces prerobit a hotove produkty bude mat az koncom buduceho roka.

    #529301
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    dfx: Zatiaľ nič revolučné nevedia ani ostatní výrobcovia – presne tak, s tým úplne súhlasím. Jediná vec, ktorá mala byť v iOS pre iPhony a už aj mnohokrát bola prostredníctvom Jailbreak tweakov, je split screen view. Android ho má od verzie M, teda približne 4 roky a tam funguje bezchybne. Nevidím dôvod, prečo by nemalo na iPhone a myslím si, že by to rozhodne využívalo množstvo užívateľov. Na druhej strane ale rozumiem tomu, že by sa museli mierne upraviť aplikácie.
    Ak ide o Apple Watch Series 4, tak dúfam, že keď sa nastaví región na USA, bude to fungovať aj na Slovensku. Predsa len, slovenské Apple Watch takmer určite budú mať biometrický senzor EKG, tak nevidím dôvod (okrem softwarového nastavenia), prečo by to nemalo po prestavení regiónu fungovať. Mňa skôr mrzí (ne)podpora našich operátorov, ak ide o LTE. Apple mohlo dať pre zaostalé trhy ako Slovensko slot na nano SIM kartu, podobne ako dali do iP XS Max DualSIM slot pre Čínu.
    IPS bolo lepšie ako AMOLED pri prvých Galaxy S, a teda pri prvých vyrobených AMOLED paneloch. Farby mi už momentálne nepripadajú presaturované. Ak ide o grafikov, osobne si myslím, že IPS panely používajú kvôli tomu, že sú to momentálne jediné panely na trhu so 4K (dokonca už 8K), vysokým DPI a za rozumnú cenu. Farby na IPS sú síce presné a kalibrovateľné, ale napríklad čierna sa na IPS nedá správne nakalibrovať, pretože podsvietenie zaručí, že čierna bude aj na najkvaltnejšom IPS paneli vždy len tmavo modrá. Áno, pixely na AMOLED-e sa postupne vypaľujú, ale je to do určitej miery ošetriteľné softwarovo (nezobrazovať staticky dlhé hodiny tie isté prvky) a takisto aj aktuálna technológia je už inde ako kedysi. Aj tak v testoch už po 10 hodinách práce sa objavujú prvé pixely, ktoré nereagujú tak, ako by mali.
    Na druhej strane je ale AMOLED obrovská výhoda kvôli podpore HDR – jas každého pixelu je svojím spôsobom nastaviteľný samostatne. Nakalibrovaný AMOLED bude na tom podaním farieb vždy lepšie ako IPS. Problém však je, že OLED nevie skoro nikto vyrábať a už vôbec nie za dostupnú cenu, vo veľkom množstve, na veľkej ploche a s vysokým rozlíšením. To je dôvod, prečo momentálne neexistuje dostupný OLED monitor, našiel som len SONY BVM-X300, ktorý stojí niečo cez 27 000eur (nie, nie je to preklik, skutočne niečo málo pod 30 litrov). Potom existuje ešte pár kúskov, najlacnejší s cenou okolo 4000eur.
    Špičkový grafický IPS monitor s clonou stojí pritom okolo 1000eur, čo je značný rozdiel.

    #529313
    dfx
    Účastník (Participant)

    Feministky vo Velkej Britanii chcu maly iPhone :-)

    https://mobil.idnes.cz/aktivistky-iphone-moc-velky-do-zenske-ruky-fko-/iphone.aspx?c=A180920_131851_iphone_oma

    Snad sa to dozvie aj Tim a urobia nastupcu iPhonu SE s novym procesorom a podporou dalsich 5 rokov. Nadej umiera posledna :-)

    #529416
    0xCF
    Účastník (Participant)

    Bude z teba feminista? ????

    #529417
    dfx
    Účastník (Participant)

    nie, ale maly iPhone mi najviac vyhovuje

    #529574
    dzojyy
    Účastník (Participant)

    Konečne tu niekto píše normálne komentáre ohľadom nových produktov. Veľmi rád som sa sem registroval, aby som napísal aj tie svoje :)

    #529575
    dzojyy
    Účastník (Participant)

    Z môjho pohľadu, keď som si bol včera pozrieť nový XS MAX tak áno, bol krásny, veľký ale chýbalo mi to nadchnutie a ta túžba :/ Neviem prečo. Vlastním iPhone 8 plus. Čo sa týka XR, je to rovnaký telefón ako XS, len tam nemáš taký displej a ten duálny foťák. Taktiež XR robí portrait mode aj s prednou kamerou aj zadnou. Verím, že všetci viete, že to je len softwarová úprava :). Inač, všimli ste si, ako Apple pokazil prednú kameru? Ako keby som sa fotil so Samsungom :D

    #529909
    subside
    Účastník (Participant)

    Od včera mám nové XS, na ktoré som prešiel zo 6S. Súhlasím s názormi, ktoré hovoria, že prechod z X na XS je v zásade len “S” zmena. No prechod zo 6S na XS u mňa predstavuje zásadný krok vpred. Foťák a displej sú asi dve najväčšie pozitívne zmeny. A faceID mi taktiež vyhovuje. Navyše sa mi páč, že cez faceID telefón vie, či sa naň pozerám, a stíši zvonenie alebo ukáže notifikáciu.

    Čo sa týka rýchlosti, 6S na ios 12 vôbec nebol pomalý telefón. A hry sa na telefóne až tak veľmi nehrám.

    Možno časom nájdem aj niečo, čo mi vadí, ale zatiaľ za mňa veľká spokojnosť. A áno, pri telefóne za 1k mohol Apple pridať aspoň fast charger.

    #529917
    Matias
    Účastník (Participant)

    Ja mam X a sam idem menit. Stary este dobre predam a novy sa da vystihnut aj za lacnejsie, napr https://www.nakupnaporadna.sk/apple-iphone-xs-max-xr-ceny/ sledujem ceny to len z autorizovanych obchodoch z SK distribucie..

    Ocakavam lepsiu rychlost, displej, fotak,..

    #529918
    subside
    Účastník (Participant)

    BTW skúšal niekto trade in X-ka u niektorého z našich APR (istores, mzone)?

    #530090
    basman
    Účastník (Participant)

    Za tie prachy nekúpim ani jeden z nich
    SE bude slúžiť ešte ďalšie roky

    #530151
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    Niekedy v lete planujem predat moj sucasny iPhone 7 a kupit XS 256gb.

    Konecne je mensi model na tom rovnako funkcne ako velky takze niet nad cim spekulovat, kedze velku haraburdu nechcem. Upgrade chcem kvoli nahravaniu videa.

    #534820
    applefruit
    Účastník (Participant)

    ..mal som 6S plus a kúpil som s XR, aj keď zvažoval som XS max. Čo sa týka XRka, fajn sedí do ruky, je pekné farebné, výkon ako XS, konštukčne je viac do “terénu” (súdiac z teardown na iFixit), lepšia výdrž batérie, nižšia cena, ja som spokojný. Za XS max by som menil iba z dôvodu väčšieho displaya napr. kvôli TeamViewer-u, ale momentálne nerobím natoľko vziadelnú administráciu ako v minulosti a verím, že XR mi bude slúžiť dlhé roky k mojej spokojnosti. Je to skôr niečo ako bolo 5C, s ktorým som bol tiež spokojný.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.