iOS 16.2 by mal prísť v decembri a ponúka niekoľko nových funkcií

Nový iOS 16.2 by sa ku nám mal onedlho dostať. Ponúka hneď niekoľko zaujímavých funkcií, na ktoré sa teší nie jeden používateľ. Čitatelia MacRumors v komentároch označujú túto aktualizáciu ako najprínosnejšiu za veľmi dlhé obdobie.

V strede decembra tohto roku, ako “predvianočný darček” od Apple, by sme sa mohli dočkať väčšej aktualizácie s označením iOS 16.2 (spolu s iPadOS 16.2), ktorá používateľom prinesie hneď niekoľko zaujímavých funkcií. Prvá beta verzia bola pre developerov a verejných beta testerov zverejnená už minulý týždeň a nestačilo veľa, aby sa táto skupina ľudí podelila o novinky, ktoré v aktualizácií našla. Aj keď je síce skoro povedať, čo sa v novom iOS 16.2 vo finálnej verzií objaví, prvá beta nám naznačuje, čo by to tak približne mohlo byť.

Živý prenos zo športových podujatí

iOS 16.2 pre iPhone prinesie, respektíve znova integruje funkciu Živé aktivity pre vybrané športové podujatia pre predinštalovanú televíznu aplikáciu. Užívatelia tak budú môcť sledovať hry v reálnom čase (ich výsledky a priebeh) použitím funkcie “Živé aktivity” na zamknutej obrazovke iPhonu a v prípadoch modelu 14 Pro a vyššie na Dynamic Islande.

Spánkový widget na zamknutej obrazovke

iOS 16.2 okrem iného prinesie aj nový widget, ktorý bude sledovať spánok užívateľa na zamknutej obrazovke iPhonu. Widget ponúka tri možnosti zobrazenia: prvý zobrazuje koľko času užívateľ strávil v posteli, ďalší zobrazí stĺpcový graf reprezentujúci kvalitu spánku a tretí, väčší widget zobrazí čas v posteli spolu s jeho grafickou reprezentáciou.

Freeform apka

Apka Freeform bola predstavená na tohtoročnej konferencii WWDC. Jedná sa o novú apku od Apple, ktorá umožní užívateľom spolupracovať s priateľmi a spolupracovníkmi s textom, videami, obrázkami a ďalšími súbormi na “jednom mieste”. Freeform je aktuálne k dispozícii pre vývojárov a verejných beta testerov a možno očakávať, že bude uvedená spolu s iOS 16.2, iPadOS 16.2 a macOS Ventura 13.1 v polovici decembra. Čo to vlastne Freeform apka je, popisuje video zo servera MacRumors.com

Podpora pre externé displeje

V tomto prípade Apple taktiež znova integruje funkciu, ktorá umožňuje podporu pre externé displeje na vybraných modeloch iPadov. Pred pridaním tejto funkcie do iOS 16.2 Apple ohlásil, že túto funkciu ešte vylepší a neskôr ju pridá do iPadOS spolu s funkciou Stage Manager. Zjavne už nastal čas a užívatelia vybraných modelov iPadov budú môcť opäť svoje zariadenie zrkadliť aj na externých monitoroch. Podpora externých displejov umožní pripojiť pomocou kábla iPad k externému monitoru a za pomoci funkcie Stage Manager používať viaceré aplikácie a okná zároveň.

zdroj: MacRumors

zdroj obrázkov: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.