Apple by mal predstaviť nové Macy až budúci rok

Nové Macy asi tak skoro nebudú. Podľa najnovších informácii si ešte chvíľu počkáme.

Až do konca tohto roka sa od Apple nového Macu nedočkáme, tvrdí Mark Gurman z portálu Bloomberg. Nové Macy môžeme očakávať až v prvom kvartáli budúceho roka. To vrátane nových verzií MacBook Pro, Mac mini a Mac Pro.

Vo svojom najnovšom newsletteri “Power On” Gurman píše, že sa Apple rozhodol nové Macy predstaviť až budúci rok. Dokonca aj nový MacBook Pro sa predstaví až budúci rok, aj keď informácie napovedali, že nám ho Apple predstaví už tento mesiac. Podľa zdroja blízkemu Gurmanovi, sa novej generácie Macov, vrátane tých s M2 čipom (MacBook Pro 14 a 16 palcový) dočkáme niekedy v prvých mesiacoch 2023.

K tejto skutočnosti prispieva aj vyjadrenie generálneho riaditeľa Apple, Tima Cooka z posledného finančného zasadnutia, v ktorom priznal, že nový produktový rad je pripravený na „sviatočné“ obdobie. Z toho môžeme usúdiť, že tento rok sa novej generácie Macov nedočkáme, pretože sa Apple pripravuje na “povianočné” sviatky.

Podľa najnovších správ zo sveta Apple, spoločnosť pracuje na Macu Pro s Apple Silicon čipom, ktorý disponuje 24 CPU jadrami (16 pre výkon a 8 pre efektivitu), 76 grafickými jadrami a 192GB operačnej pamäte. Nový Mac Pro má mať podľa informácii vďaka M2 Ultra a M2 Extreme, dvoj až štvornásobný výkon oproti M2 Max čipom. Tento nový Mac by sa mal na pultoch predajni objaviť popri nových MacBookoch Pro, ktoré, ako sme vyššie spomenuli nám budú pravdepodobne predstavené až budúci rok.

zdroj: MacRumors.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.