Dočkáme sa Apple Pay? watchOS 5 môže niečo naznačovať

“Konečne som si stiahol watchOS 5. Idem sa pozrieť na nové funkcie. Niekto mi píše! Počkať, je tu Apple Pay ikona? Ale prečo nejde stlačiť?”

Mnohí užívatelia sa po aktualizácii na watchOS 5 potešili, keď v aplikácií Správy pri otvorení konverzácie uvideli ikonu Apple Pay. No bohužiaľ hneď potom prišlo aj sklamanie.

Českí ale aj Slovenskí užívatelia hlásia, že po aktualizácií na watchOS 5 sa v aplikácií správy, konkrétne v možnostiach rýchlej odpovede objavila ikona Apple Pay. Bohužiaľ, ikona je šedá a nedá sa stlačiť, čo logicky naznačuje, že je funkcia v našich končinách neaktívna. Pevne dúfajme, že môžeme použiť aj výraz “zatiaľ”.

Čo je služba Apple Pay asi nie je nutné vysvetľovať. No popravde, na príchod tejto služby čakáme vlastne už od jej vydania. Ale stále sa do tejto služby pridávajú všetky ostatné krajiny. Ako keby to ten Apple robil naschvál, že? Poľsko, Ukrajina, atď. No nemyslíme si, že škodoradosť je zrovna marketingový spôsob Apple. Tak či onak sa naše krajiny na zozname podpory Apple Pay zatiaľ nenachádzajú.

Nádej prichádza s aktuálnymi správami od magazínu Trend, ktorý cituje kartovú spoločnosť a tvrdí, že Apple Pay je v podstate za rohom. Z pozitívnej stránky, ak sa pozrieme na fakt, že v poslednej dobe správy o blížiacej sa podpore Apple Pay narastajú a vo watchOS 5 sa objavila ikona tejto služby, mohli by sme sa začať tešiť na príchod bezkontaktných platieb mobilom alebo hodinkami.

Na druhej strane funguje Apple Pay vo svete už tri roky a napriek mnohým správam z predchádzajúcich rokov sme sa služby stále nedočkali. Určite sa nejedná o odmietanie našimi bankami, tie sú sprístupneniu tejto služby svojim zákazníkom veľmi naklonený a možno čakajú tak nedočkavo ako my (ich stanoviská si môžete pozrieť tu). Ide skôr o to, kedy sa spoločnosť Apple rozhodne s bankami rokovať, stanoví podmienky, dohodne sa a službu spustí.

V závere môžeme povedať, že ikona Apple Pay na Apple Watch je príjemným ale zároveň aj nepríjemným prekvapením, ktoré môže naznačovať príchod Apple Pay do našich iPhonov a Apple Watch. Bohužiaľ sa stále jedná iba o dohady a predpoklady, nakoľko si Apple informácie o vstupoch Apple Pay do krajín prísne stráži.

Pokiaľ ale patríte k nedočkavcom ako sme my, môžete si službu Apple Pay vyskúšať “v teréne” pomocou tohto návodu.

komentáre
  1. Toto s Apple Pay u nás nemá nič spoločné, jedná sa o posielanie peňazí priateľom prostredníctvom imessages a Apple Pay, takúto ikonku tam majú všetci a rovnako ju majú neaktívnu vo všetkých krajinách, aj tam, kde Apple Pay už funguje (okrem US, jedine tam to funguje), takže tak…

    0
    0
  2. Mate tam hrubku. Su nakloneni je spravne. Ale viac mi tam sedi naklonene.
    Ad clanok. Ano, su to platby cez IM ale aj tak velmi dufam ????

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.