Vnútri iMacu Pro: duálna SSD RAID konfiguácia a štyri sloty pre RAMku

O novom iMacu Pro a jeho (ne)rozšíriteľnosti sme už písali pri jeho vydaní. Ako je to však s prístupnosťou ku komponentom ako RAM a SSD a do akej miery sa dajú vymeniť?

Spoločnosť OWC sa už pozrela do vnútra novej mašiny a v novom videu ukazuje, čo nájdeme po jej otvorení. RAMka v iMacu Pro síce nie je pre používateľa ľahko dostupná, no v servise by vám ju mali bez problémov vymeniť. Samotné pamäťové moduly sú tu umiestnené v celkom štyroch slotoch – v základnej 32 GB konfigurácii teda nájdete 4x 8 GB pamäte, pri 64 GB to bude 4x 16 GB a pri najvyššej 128 GB zas 4 x 32 GB.

Rozdelené je aj SSD úložisko. V základnej verzii s 1 TB diskami ide o dva 512 GB SSD moduly zapojené v RAID konfigurácii. Disky sú len priskrutkované a nie napájkované na hlavnú dosku ako pri iných Macoch. Ich výmena by teda mala byť teoreticky taktiež možná, aj keď nie práve najľahšia.

Viac o dostupnosti iMacu Pro u nás sa môžete dočítať na tomto odkaze.

komentár
  1. To spracovanie. Radosť hľadieť. Videli ste rozobraté PC alebo notebooky iných výrobcov? Katastrofa a hlavne bordel ????

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.