iMac Pro na Slovensku – vieme cenu aj dostupnosť

Apple tento týždeň oznámil spustenie predaja nového desktopu pre profesionálov. Objednávky cez apple.com sú už spustené, kedy však bude dostupný u nás?

Cez oficiálny Apple Store si môžete iMac Pro objednať od včera, 14. decembra. Prvé kusy v 8 a 10-jadrových konfiguráciách by sa mali k zákazníkom dostať v priebehu tohto mesiaca a podľa zahraničných webov by mal byť počítač v obmedzených množstvách budúci týždeň dostupný aj v kamenných predajniach.

Na Slovensku sa bude kvôli absencii oficiálneho Storu iMac Pro predávať cez Premium Resellerov, ktorí už spúšťajú prvé objednávky. Informácie o cene a dostupnosti sme zatiaľ dostali od SWP, ktorý už nový iMac ponúka vo svojom eshope. Základná konfigurácia s 8-jadrovým Intel Xeon procesorom, 32 GB DDR4 ECC RAM, 1 TB SSD úložiskom a Radeon Pro Vega 56 8 GB vás vyjde na 5 499 eur.

Vyššie konfirgurácie bude predajca doceňovať na dopyt, tá najvyššia by pritom mala stáť okolo 15 500 eur. Prvé dodávky by sa mali na Slovensko dostať v januári.

komentárov
  1. Hmmm, za najvyssiu verziu 15 500€ ?? …macOS je bezkonkurencny, ale myslim si keby chcel niekto na pracu taky vykon aky ponuka najvysia verzia iMacu Pro, tak to dostane za tretinovu cenu pri klasickom PC….ta cena je vystrelena do astronomickych vysin….a hlavne pre SK trh je to produkt pre ani nie 1% slovakov….zbytocne u nas….ako pri Iphone X som nevahal s kupou, tu by som pouvazoval aj nad zakladnou verziou, pre pracu je dnes dostacujuci aj MacBook Pro (a hlavne je prenosny) …a este je aj o skoro 2000€ lacnejsi

    0
    0
  2. @Karol: tu tretinovu cenu mas nejak overemu alebo len trieskas? Vies, na jednom ceskom IT webe si dali tu pracu a vyskusali to. A cena nebola tretinova. Ba dokonca bola velmi blizko cene iMacu Pro. Pricom ten PC bol klasicka bedna s monitorom a nie taketo all-in-one riesenie. To, ze tebe sa to zda vela, neznamena, ze je ta cena prestrelena.

    0
    0
  3. @HejterKiller: musi ti by jasne co je zac ten Karol, ked generalizuje pracu a potom napise: “pre pracu je dnes dostacujuci aj MacBook Pro (a hlavne je prenosny)”.

    0
    0
  4. je to PRO.. nema matny display, rozsiritelnost aspon zakladna takmer ziadna.. ram/hdd/grafika, servis zlozity, napr. pri vymene zdroja.. podla mna PRO malo aspon toto splnat..

    0
    0
  5. @Karol To, že si si kúpil iPhone X a ešte k tomu bez váhania potvrdzuje, že by si sa k tejto téme nemal vzjadrovať.

    0
    0
  6. Ta moznost matnrho resp NELESKLEHO displeja by bola na.mieste
    Inak rozum sa zastavil Quo vadis Apple?

    Ja chcem alternativu k Apple!
    Poculi ste niekto o Amiga X5000?
    Viem ze je to uplne mimo ale velmi by som si prial ak by sa takyto stroj znovu dostal na vyslnie
    I ked asi malo ludi na tomto fore bude pamatat casy tohto stroja ktory spravil revoluciu Len ich hlupy marketing ich znicil

    Odporucam aj tym ktorych zaujima historia
    Film (dokukent):

    http://123hulu.com/watch/mx5bn3GR-viva-amiga.html

    Pekny den vsetkym :)

    0
    0
  7. ano tu amigo diez sledujem :)
    A-EON by to Mohol dotiahnut dalej ako doteraz AmigaOS4.1 Final Edition je zaujimavym OS

    Kiez by to vysperkovali a mali sirsiu paletu softwaru (DTP, “Office”) a kaslem na Mac
    dik za tip na film…
    ten film je zaujimavy! a odporucam tejto mladej generacie si pozriet ako sa to vyvijalo :)

    0
    0
  8. Do dnes nezabudnem na reakciu mami keď v 1985 priniesol otec z Tuzexu ATARI 800XL/XE za 21000kcs :-D neskutočný stroj na tu dobu. Potom sme mali atari st. Dodnes mam oba odložené a funkčné. Je to citova záležitosť.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.