Apple Music v iOS 11 bude klásť väčší dôraz na video

Bloomberg vo včerajšom interview vyspovedal hlavu Apple Music a bývalého riaditeľa vydavateľstva Interscope. Jimmy Iovine sa netají snahou presadiť streamovaciu službu aj vo svete videa.

Iovine sa už opakovane vyjadril, že túži aby sa z Apple Music stalo miesto pre aktuálnu popkultúru, podobne ako to v minulosti bolo napríklad pri MTV. Dosiahnuť to chce pomocou video obsahu, ktorý budeme zrejme od Applu vídavať čoraz častejšie.

Spoločnosť už pracuje na pokračovaní populárneho Carpool Karaoke s Jamesom Cordenom a v produkcii je aj nová reality show Planet of the Apps. Tu to však zďaleka nekončí, podľa Iovina majú v Appli rozpracovaných celkom desať rôznych originálnych seriálov. Väčšina z nich sa týka hudby – hovorí sa napríklad o dokumentoch o legendárnych hip-hopových labeloch Bad Boy Records a Cash Money Records, producentovi Cliveovi Davisovi, či pokračovaní rapovej opery od R. Kellyho. Apple taktiež spolupracuje na seriáli inšipirovanom životom rappera Dr. Dre.

Pri hudbe to však nekončí, okrem vyššie spomínaného Planet of the Apps spoločnosť rokuje o potenciálnych seriáloch s režisérom J.J. Abramsom.

Jimmy Iovine je spoluzakladateľom spoločnosti Beats, ktorú Apple pred troma rokmi odkúpil aj s ich hudobnou službou.

Na to, či sa z Apple Music podarí spraviť aj platformu s exkluzívnym video obsahom, si budeme musieť ešte počkať. Televízna tvorba nie je lacná, ani jednoduchá, okrem toho je tu dilema, ako o jej existencii dať vedieť používateľom. Konkurenčné Spotify video a podcasty ponúka už dlhšiu dobu, málokto však o ňom vie a doteraz sa príliš neujalo.

Jedným z dôvodov bude aj nedostatočne prominentné umiestnenie – niečo, na čo si chce dať Apple pozor. Reklamu na prichádzajúce Carpool Karaoke spoločnosť debutovala počas cien Grammy a ďalší obsah by mala dať do pozornosti s vydaním novej verzie Apple Music. Tá bude predstavená na WWDC v júni ako súčasť iOS 11 a jednou z noviniek by mal byť práve dôraz na video.

komentáre
  1. Tak je to dnes ten jediny spravny korektni zanr, jestli se ti to nezda, jsi malo obohacen a je treba si na tebe posvitit :-D

    Apple Music tohle tlaci i kdybych si to nikdy nepustil, neni divu vzhledem k tomu kdo to tam vede, v podstate je to hlavni obsah, z jinych zanru spousta chybi (a ted ani nemluvim o nejake okrajovce, spousta veci i z modernich zanru), take proto jsem se po pulroce zkouseni teto mizerie vratil ke Spotify.

    0
    0
  2. Asi si z dôvodu nekompatibility 32 bit app s iOS 11 nedám najnovší iOS. Myslím, že nebudem sám :-) Počkám až aspoň niektorý spravia kompatibilitu na 64 bit. No škoda vždy som si dal najnovší a bola spokojnosť i pri väčších zmenách :-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.