Spotify mení ponúkaný obsah, prináša nové funkcie, podcasty a video

Pôda so streamovacími službami sa rapídne mení a necelý mesiac pred predstavením Apple Music sa konkurencia snaží udržať si svoje miesto. Rdio minulý týždeň predstavilo nové, lacnejšie predplatné, a Tidal sa okrem lossless audia snaží presadiť exkluzivitami a ručne vyberanými playlistami. Nepochybne najväčší hráč, Spotify, teraz prináša aj najväčší update pre svoju platformu. Na evente v New Yorku bol predstavený nový dôraz na playlisty, funkcie pre bežcov a aj nový obsah v podobe podcastov a videa.

Aktualizovaná mobilná aplikácia ponúka úvodnú stránku Now, na ktorej sa budú zobrazovať odporúčané playlisty, rozdelené podľa situácií, nálady a tiež vášho hudobného vkusu. Now predstavuje väčšie zameranie spoločnosti na hudobné playlisty, ušité na mieru pre každého človeka zvlášť, podobne ako sa to snaží robiť Beats Music. Zaujímavejšou funkciou je však nevídaná integrácia so športovými aplikáciami Nike+ a Runkeeper, a tiež nový bežecký mód. Ten bude automaticky generovať zoznam skladieb na základe odmeraného tempa behu a vašej hudobnej histórie. Okrem viacerých žánrov ponúkne dokonca aj originálne kompozície od “svetových DJov a skladateľov”.

Doteraz čisto hudobná služba sa po novom otvorí aj ďalšiemu obsahu. Spotify bude v dedikovanej sekcii ponúkať aj podcasty, video a rôzne televízne relácie, vrátane vlastného exkluzívneho obsahu. Spoločnosť nadviazala spoluprácu s mnohými televíziami a vydavateľmi, medzi ktoré patria okrem iného aj BBC, MTV, Comedy Central, Ted a Vice. Spotify sa očividne snaží rozšíriť svoje pôsobenie aj mimo hudbu, a zabezpečiť si tak stabilnejšie príjmy a pevnejšie postavenie. Budúcnosť ich bezplatnej služby je totiž prinajmenšom otázna, s rastúcim tlakom zo strany vydavateľov aj samotného Applu.

Či a kedy sa video obsah objaví aj na Slovensku je zatiaľ otázne, vzhľadom na častokrát prísne vysielacie práva týkajúce sa televízneho obsahu. Nové funkcie Now a Running sú dostupné vybraným používateľom v Spojených Štátoch, Veľkej Británii, Nemecku a Švédsku už teraz, no postupne sa začnú rozširovať aj do zvyšku sveta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.