Apple opäť skúma peer-to-peer platby, možno bude vydávať vlastné Visa karty

Apple údajne znovu zvažuje vstup na pole tzv. peer-to-peer mobilných bezhotovostných platieb, pomocou ktorých by ste mohli posielať malé sumy peňazí svojim priateľom a kontaktom.

Podľa serveru Recode by sme novú službu mohli vidieť už koncom tohto roka s predstavením iPhonu 8. “Apple Cash” ako ju server prezýva, by umožňovala posielanie peňazí priamo ostatným používateľom iPhonu.

Podobne u nás funguje napríklad služba Viamo, ktorú si v smartfónovej aplikácii spojíte so svojim bankovým účtom a posielate peniaze na telefónne čísla vašich známych. Výhodou je, že prevod je väčšinou instantný a nemusíte si komplikovať život číslami bankových účtov.

Ako by však takýto systém fungoval v uzavretom Apple ekosystéme je otázne, predovšetkým u nás. Služba by podľa všetkého mala využívať podobný postup ako Apple Pay – teda spárovanie vašej terajšej debetnej, alebo kreditnej karty. Podľa Recode však Apple zvažuje aj partnerstvo so spoločnosťou Visa, vďaka ktorému by mohol vydávať vlastné virtuálne platobné karty. Výhodou by bolo rýchlejšie spracovanie platieb a prijaté sumy by ste mohli taktiež ihneď využiť cez Apple Pay.

Služba by mohla byť predstavená už tento rok, nič však nie je definitívne. Podobné dohady kolovali aj minulý rok pred vydaním iOS 10, ktorý mal priniesť Apple Pay platby cez iMessage, nič z toho však napokon nevzišlo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť