Vymena HDD za SSD iMac 21,5 late 2012

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Vymena HDD za SSD iMac 21,5 late 2012

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    Príspevky
  • #100929
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    Kupil som nedavno tento iMac a chcel by som v nom vymenit povodny HDD za SSD. Predajca v mzone mi povedal ze si to vymenit mozem ale kvoli cidlam ktore kontroluju teplotu mi bude blbnut system atd.
    Chcem sa spytat ci niekto tuto vymenu skusal a ci sa stretol s problemom s vetrakom na disku atd.
    Presiel som kopec diskusii no vacsina ak nie vsetky sa zaoberali 27 palcovymi verziami imacu.
    Tiez sa chcem opytat aku znacku SSD kupit, chcem by som nieco kolo 240 GB.
    Za vsetky postrehy budem vdacny.

    #386620
    Speedy
    Účastník (Participant)

    Tiez ma zaujimaju odpovede na tie otazky…
    Mam tiez ten isty model, vsetko ok len pred kupou som mal macbook white unibody a v nom ssd samsung 840 pro 256gb..
    Rychlost super..
    Potom som kupil 13″ retinu s 256ssd.. Rychlost na oboch uzastna skusal som spustat aplikacie od safari po dake hry na oboch naraz a rychlost v podstate totozna teda dovolim si tvrdit ze rovnaka..-ma neukamenujte ze v retine je na doske ssd a je rychlejsie a atd:) pisem o pocitoch…:)

    A ten pocit by som chcel mat aj na imacu…
    Ssd samsung 840pro mi ostal a lezi mi par mesiacov v policke.., respktivne bol v macbooku white necely mesiac a potom kamarat ho kupil odo mna bez ssd…

    Imac bol kupovany mzone..
    Nerad by som to vymienal sam nakolko sklo tam je prilepene a radsej by som to nechal na servis..

    Je daka moznost ze donesiem imac a moj ssd a vymenia mi to?
    Pocitam s tym ze bude treba asi hodit do servisu a bude to za par €…

    Takze otazky, ma niekto ssd v imacu 2012, teda vymienal?
    Ak ano menil to sam alebo, ho zveril servisu?
    Nakolko je v zaruke…
    Ak aj na druhunotazku bolo ano tak nemate problemy s ssd je vsetko ok?

    Dakujeme za info :)

    #386625
    babo
    Účastník (Participant)

    Late 2012 iMac 21.5 nema ani napajanie na dalsi disk pokial si clovek neobjedna rovno Fusion Drive pri kupe. Vymena je dost komplikovana a ano prestava platit zaruka keby sa do toho clovek pustil svojpomocne. Ci do toho servis autorizovany bude chciet ist a spravit, to neviem.

    minule tu odnzelo riesenie (a mozno sa mi nakoniec zda schodnejsie) ze thunderbolt a externy ssd, samsung 840 mas v sufliku stola, tak mu treba kupit ten suflik z alzy co sa da pripojit do thunderboltu a zafixovat to cele na nohu imacu zozadu, aby sa kabel ani nahodou nevytiahol z thunderbolt portu.

    #386627
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    Ide tu asi skor o vymenu HDD za SSD nie o pridanie dalsieho disku. Videl som zopar videi kde sa to rozobera a vymiena no skor ma zaujimaju problemktore “by mali nastat”.

    #386642
    babo
    Účastník (Participant)

    Neviem co hovoril o tych cidlach v zivote som o takom probleme nepocul, ale keby si pridal SSD a spravil Fusion Drive, tak by to mozno aj z toho pohladu bolo bezpecnejsie.

    uplne najhorsia vec je podla mna ze ti nebude platit ta zaruka. inak si nemyslim ze by to mal byt problem (teda okrem dost komplikovanej vymeny), funkncne to podla mna bude

    #386649
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    Hovoril nieco o tom ze ked vymenis HDD za SSD tak cidlo merajuce teplotu disku nebudes mat kam zasunut tym padom system nebude vediet aka je teplota na disku. System ktory spusta vetraky bude zmateny atd.

    #386745
    babo
    Účastník (Participant)

    no zda sa, ze vedel o com hovori. Pred tym Apple v iMac v 21.5 a 27 inak meral teplotu (do model 2011 vratane) a mal tam aj 3.5” disky, cize sa to riesilo ramikom.
    Teraz je dost mozne ze ked odpojis ten datovy kabel, tak zacne sa FAN tocit naplno, lebo nebude mat ziadne info. Hodil by som na tovojom mieste otazku do fora na iFixit, ze co s tym, tam ti niekto odpovie. Postup je tam len na replace HDD a odporucaju HDD od rovnakeho vyrobcu, presne kvoli tomu, ze tento sposob merania teploty je specific pre apple. Par ludi sa pyta na swap za SSD, par ludi tam hovori o probleme ze nie je kam zapojit spomenuty kablik a debata konci do stratena… ked sa tam ale eset ozves trebars niekto odpovie

    #386751
    jigga1411
    Účastník (Participant)
    #386752
    babo
    Účastník (Participant)

    len sa pozri dole na commenty

    YES YOU CAN,

    but we don’t know if the fan will spin to out of control because of the fact that the sdd won’t be from apple. so we might have to cut the fan wire from the sdd

    na co chlapik povedal, ze no radsej si kupil iMac 27” a basta :) niekde inde som este videl comment niekoho, ze to vymenil a nemal problem s FAN speed, ale tiez to tam nie je prilis rozoberane

    #386974
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    babo: precitaj si vsetky komenty a v jednom clovek opisuje ze to vymenil a vsetko ide ako ma

    #386976
    kuslak
    Účastník (Participant)

    Čo sa týka teplotného čidla, ktoré zo starého disku odpojíte a nebudete ho mať kam zapojiť v novom disku: Treba to riešiť softvérovo a to kontrolou otáčok.
    Je ešte “vraj” jedna možnosť, ktorú som ja neskúsil pri výmene a to je že konektor tepelného čidla má štyri dierky, z ktorých dve sa môžu prepojiť jedným káblikom a tým oblbnete čidlo. No aj tak to nevyrieši podľa mňa nutnosť dodatočne softvérovo ovládať otáčky ventilátora disku.
    Ak sa v niečo mýlim opravte ma. Ja som len menil disk za disk v iMacu late 2009.

    #387555
    Speedy
    Účastník (Participant)

    :)
    Takze nema zmysel sa s tym zaoberat?
    Alebo mam skusit sa opytat v mzone kde bol kupovany imac a potom popripade servis ccc?
    Ist do vymeny za ssd s pripadnou stratou zaruky a mozno aj blbnutim cidla, alebo fakt prdiet nato a predam 21 a kupim 27, alebo jednoducho si zvyknut a pouzivat imac taky aky je ? :)
    Zatial vdaka za reakcie.

    #387562
    ????
    Účastník (Participant)

    ja som si kupil imac a dostal som k nemu rok zaruky zadarmo … vymena za SSD nepripada do uvahy, stratim zaruku :( zvykol som si na to. na druhej strane, restartujem ho snad raz za 2 mesiace, alebo ked pride update, takto mi bezi celkom slusne, upgradol som akurat pamat

    #387619
    jankovci
    Účastník (Participant)

    Ahojte. Ani sa my to tu nechce citat ale. 2 cm dlhy kablik na prepojenie pôvodného kablu na snímanie teploty a vsetko funguje. Mam to tak a ide to

    #388031
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    jankovci: aky si pouzil SSD a aky kablik na prepojenie?

    #392468
    Romain
    Účastník (Participant)

    jankovci: To by aj mna zaujimalo, tiez mam v plane kupit SSD okolo 500 GB, ale nemam tusenia, ze aky je vhodny :)

    #392613
    macmagu
    Účastník (Participant)

    Neviem ci to pomoze, pretoze jedna sa o starsi model este s optickou mechanikou – iMac Late 2009. Ale pred dvoma mesiacmi som zamenil standardny 500 GB HDD na 1 TB SSD od Samsungu. Na to, ze som rozoberal iMac prvykrat to prebehlo az velmi lahko. Zaruku uz nemam. Technik v Kosickej predajni v Auparku mi poradil, ze sa toho nemam bat. Ak sa ponecha kablik na snimac teploty len tak, bude system reagovat tak, ze roztoci ventilator naplno a pri iMac-och nie sme zvyknuti na nejake fucanie, vask? :-) Tak sa to da riesit programom na regulaciu otacok. Alebo – lacnejsi a jednoduchsi sposob je ako pisal “jankovci” – 2 cm kablik na zoskratovanie koncovky a ide to v pohode :-)

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.