SSD na Mac mini 6,2

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware SSD na Mac mini 6,2

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    Príspevky
  • #101362
    macur
    Účastník (Participant)

    Podeli sa prosim niekto o skusenosti s doplnenim SSD disku na Mac mini? Ide o model late 2012, i7, 1 TB HDD.
    RAM som uz rozsiril na 16 GB a objednal som flex kabel na pripojenie ssd. Chcel by som nie vymenit, ale doplnit SSD priamo do tela macu pri ponechani HDD 1TB.
    Rad by som nejake odporucenie na konkretny model SSD disku, ktory ste realne pouzili a je dostupny na trhu SK.. pripadne odporucenia pri samotnej realizacii..po hardwarovej aj softwarovej stranke..
    Velkost vzhladom na ponechanie HDD asi +/- 256GB.. prioritne hladisko je stabilita a bezproblemova suhra s OS X.. Pozrel som si prirodzene rozne fora na tuto temu, ale rad by som aj od Vas.. viac hlav..viac rozumu…
    Vopred dakujem..

    #388917
    joer
    Účastník (Participant)

    Co uz viac kces? Kup SSD disk/napr.Samsung, Intel, Crucial/ a namontuj do Macmini podla navodu na iFixit. Samozrejme ho naformatuj v Diskutility na HFS+. Tot vsjo. Daj nan system, aplikacie a 1TB disk maj na kniznicu foto, filmy, hudba a ostatne. S OSX funguje vsetko ako ma, ziaden problem.

    http://www.alza.sk/samsung-840-evo-series-basic-250gb-7mm-d459294.htm
    http://www.alza.sk/crucial-m500-240-gb-7-mm-d404328.htm
    http://www.alza.sk/intel-530-240gb-ssd-bulk-d456069.htm

    #388949
    macur
    Účastník (Participant)

    Oki, rozhodol som sa pre Intel.. cakam na flex.. a este citam kade tade.. o moznosti aktivacie “fusiondrive”.. uziva to niekto z Vas aktivne? Je to lepsie riesenie ako samostatne dva disky? Mac budem uzivat len na beznu pracu – viac menej kancelarsku a obcas fotografie a videa – zaloha, uprava.. ..stream filmy- net/appleTV.. Sorry za neodborne dotazy – som novacik – Mac mam sotva dva tyzdne..prvy… doteraz len W.. a aj tam len amater.. ..k prechodu som sa odhodlal na zaklade podobnych diskusii a vlastnictva iPhone/iPad/appleTV.. Ď

    #388952
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Hladaj, na temu Fusion Drive je tu toho hodne vratane vlastnych skusenosti :)

    #388953
    macur
    Účastník (Participant)

    ..pravda. kto hlada, najde.. ja skusam.. ;)
    ..este ak mate trpezlivost..mozem osadit SSD priamo na dosku a az potom naformatovat? alebo vopred, este cez usb.. nemam totiz k dispozicii redukciu..

    #388959
    joer
    Účastník (Participant)

    ramku osad normalne, ssd disk mozes formatovat aj cez usb ramik

    #388966
    macur
    Účastník (Participant)

    Uz som sice objednal Intel 530 240 GB Bulk (zaruka 5 r) za 130€, ale vsimol som si este Crucial MX 100 512GB za 205€.. nie je az taky cenovy rozdiel.. Vas nazor.. mam zmenit objednavku? RAM som uz osadil 2×8 GB Crucial DDR3 1600MHz..

    Lepsia je vacsia kapacita ktoru asi nezaplnim, a tym si vlastne predlzim zivotnost alebo ta papierovo dlhsia zaruka..?

    #388970
    joer
    Účastník (Participant)

    Intel ako taky je urcite lepsi ako Crucial, ale zas ani ten nie je zly, mam ho v mojom MAcMini a slape jedna radost. Musis sa rozhodnut sam, na System a appky ti uplne staci 250 gb.

    #388987
    macur
    Účastník (Participant)

    Bol som si v Alze po ten INTEL SSD… cakam este asi do zajtra na “montaznu sadu” s flex kablom z iFixit.. ..kedze nemam redukciu USB/samotne SSD ani ramik na ext.HDD – staci spravit format a instal OS az po montazi priamo do tela Mac? d’

    #389017
    joer
    Účastník (Participant)

    ano

    #389027
    macur
    Účastník (Participant)

    ..fajn.. tak som to nejako “zvladol”… aspon HW cast zatial… SSD je tam.. aj format je za mnou… teraz idem skusit prenos dat… hladam po nete spravny postup…. moja anglictina ma trosiiicka brzdi.. :( ..ak viete niekto v skratke a mate cas a chut pomoct s radou.. lepsi cisty instal OS? alebo? net mam vcelku rychly, ale desim sa pripadneho rucneho zadavania hesla WIFI /256znakov/ – LAN kabel nemam pri sebe.. po uplnom reinstall.. da sa preniest OS plus apps z HDD na SSD..a data nechat na HDD..? a nastavit treba nejako prioritne ukladanie na SSD/HDD ? v macu mam sice uz nejake data.. fotky a hudbu z iPhone/iPad..aplikacie len zakladne.. tak neviem, ci lepsie komplet stiahnut instalacku OS na SSD.. S.O.S. :))
    …tak som nasiel Carbon Copy Cloner.. a spustil.. ale stale neviem, ci nie je lepsie nejako komplet vymazat a dat clean install.. teraz budem mat vlastne oba disky totozne zaplnene?

    #389028
    joer
    Účastník (Participant)

    cez migration assistens v systeme. inac si daj cisty instal systemu a potom uz ta to bude navadzat. mozes si zvolit co kces preniest. budes mat vsetko tak ako na starom disku. Komplet.

    #389029
    joer
    Účastník (Participant)

    ak si nerobil zalohu cez TimeMachine na nejaky zalozny disk. To by si dal obnovu dat cez TM a bolo byto najjednoduchsie

    #389030
    Cibike
    Účastník (Participant)

    holy shit 256 znakov dlhe heslo, ja ho mam tiez celkom komplikovane a neni prave kratke, ale 256 to musi byt smrt, hlavne ked neni moznost zobrazit znaky a dava to iba hviezdicky :D …môzes samozrejme spravit clean isntall – co bude podla mna aj ovela mudrejsie, avsak potrebujes pripojenie na internet a bude to ziadat wifi heslo ak nemas kabel

    #389031
    macur
    Účastník (Participant)

    Tak som to stopol.. myslim Carbon… a skusil M assistens.. ale stale nevie najst “zdroj”… asi ocakava externe pripojenie…
    Uvazujem nad komplet.. cez cmd R.. a potrapim sa so zadanim toho hesla…:/ menit ho v routri nechcem teraz, su na nom aj ini uzivatelia…

    #389032
    macur
    Účastník (Participant)

    ..a ten cisty instal dam cez restart a cmd R? Ponukne mi vybrat disk kam stiahne OS? a odkial bude nabiehat pri starte dalej? Data ostanu na HDD? App budem musiet preniest nejako, alebo stiahnut nanovo na SSD? Ak spravim kopiu cez Carbon napr… musim nejako rucne vymazat potom app z HDD? ako nastavim aby pri rucnom spusteni startoval vzdy z SSD? a data pre app aby daval na HDD /napr foto/ ale samotne app na SSD..
    Sorry za take otazky, ale fakt som uplny amater… dik za trpezlivost…

    #389039
    joer
    Účastník (Participant)

    Tak znovu: Nainstaluj si na ten novy disk OSX. A potom nastav v starom systeme v System preferences Startup disk-SSD 250 GB alebo aky mas. Automaticky ti bude startovat z neho po restzate. Dalej, cely povodny system zo vsetkym mozes kluden naklonovat cez Carboncopy na novy disk a mozes to mat uplne identicke. Ak tak nechces, tak ked budes mat ten novy system na novom disku a nabootujes z neho tak by ti Migration asist mal najst ten stary disk a povolit migrovat data. A este mozes navolit manualne start z ktoreho dosku chces startovat a to tak, ze pri restarte drzis Alt a objavia sa ti vsetky disky na ktorych je system. No a potom uz si sipkami na klavesnici vyberes disk s ktoreho kces nabootovat. Vela stastia

    #389053
    macur
    Účastník (Participant)

    dakujem za pomoc..a najma trpezlivost.. :) (v noci som to dajako dokoncil… vsetko mam na ssd a hdd som zatial nastavil ako ciel timemachine zalohy)

    #389056
    joer
    Účastník (Participant)

    Super, tak vela stastia s OSX a Macom

    #389058
    macur
    Účastník (Participant)

    este raz ď ;)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.