MacBook Pro MID 2012, 2,5 Ghz s dvojitým SSD?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook Pro MID 2012, 2,5 Ghz s dvojitým SSD?

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Autor
    Príspevky
  • #522695
    Mick
    Účastník (Participant)

    Zdravím. Chcel by som sa s vami poradiť ohľadom použitia dvoch 2,5″ SSD diskov v 13″ MacBooku Pro Mid 2012 2,5 Ghz Core i5.

    Odkedy som na túto tému videl zopár videí na youtube, (napr. toto: https://www.youtube.com/watch?v=HDWZLPoq__4 ), tak mi to začalo vŕtať v hlave. Momentálne používam jeden 500 gb SSD Samsung 850 evo, s hodnotami cca 480 / 500 mb zápis / čítanie. Ale fakt, že s dvoma rovnakými SSD môžem dosiahnúť hodnoty cca 940 a 960 mb ma úplne fascinuje. Superdrive mechaniku používam minimálne, takže jej absencia by mi nijak neprekážala a možno by som tak MacBooku aj trochu znížil hmotnosť.

    Ale späť k veci. bez ohľadu na to, či také hodnoty v praxi využijem alebo nie, mám zopár otázok. Keď teda máte niekto s niečím podobným skúsenosti.

    Ak by som sa na spomínanú úpravu dal, je vhodné použiť druhý disk s identickými parametrami? Alebo môže byť aj iná značka, kapacita a parametre čítania / zápisu? Pretože kupovať druhé 500 GB Samsungácke SSD sa mi veľmi nechce, jednak aj kvôli finančnej stránke a ďalších 500 GB ani nevyužijem (samozrejme, keby som v čase upgradu na SSD vedel o tejto možnosti, tiež volím 2x 250 GB ako vo videu). Čiže bolo by v poriadku použiť nejaký, dajme tomu 60 alebo 80 GB Kingston, Western Digital, alebo inú, ľubovoľnú značku? Nerobilo by to nejaké problémy v chode systému?

    Ďalej, neviete, či sa na takejto zdvojenej forme disku dá tiež aktivovať “podpora TRIM”?

    Prípadne, hrozia tu nejaké “skryté riziká”, ktorými by som MacBooku mohol uškodiť?

    Iné otázky už ani nemám.

    Každopádne, podeľte sa prosím, so svojim názorom, skúsenosťami a nápadmi.

    Ďakujem.

    #522708
    joer
    Účastník (Participant)

    60-80 Gb je málo, aspon 128 na System a aplikacie. Trim by mal ist bez problemov. Ostatne neviem.

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.