FIIT STU

Domov Diskusné Fóra Nezaradené FIIT STU

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Príspevky
  • #104139
    David22
    Účastník (Participant)

    Zdravím Vás ľudia. Chcem sa Vás spýtať či je FIIT-ka v Bratislave dobrá škola a či sa dá zvládnuť pokiaľ mám vyštudovaný gympel. Po prípade ak by ste vedeli o škole niečo bližšie, nejaké dobré rady alebo podobne budem len vďačný.

    #401254
    suley
    Účastník (Participant)

    obavam sa, ze s takouto logikou akou si nam prave predviedol to nebudes mat lahke nikde. toboz na FIIT.
    tymto Ta samozrejme nechcem zhadzovat alebo demotivovat, ale rozmyslaj!
    to, ze mas gympel neznamena okrem toho, ze nie si negramotny absolutne nic.
    blizsie coho?

    #401257
    David22
    Účastník (Participant)

    Ďakujem za inteligentnú poznámku k dnešnému večeru. Niečo bližšie znamená v slovenskom jazyku nejaké bližšie informácie, ktoré sú na internete neni. Myslím tým napríklad skúsenosti tých čo tam študujú a podobne.

    #401258
    miskosvk
    Účastník (Participant)
    #401260
    macblogger
    Účastník (Participant)

    Nebudte odporni David sa len pyta na skolu, normalne postrehy, to sa tu budeme teraz natahovat za slovicka a mudrovat a to ani nedostal vobec odpoved ? Niekedy sa tu citim ako na fore pre egomaniakov a kazdeho ego tu bojuje.

    David ja osobne poznam par ludi na FIITke, co tam isli tiez z gymnazia, zvladnut sa to samozrejme da, akurat viac ti povedat neviem, kedze ja nie som ich studentom, ale ani ti, ktorych vzali zas neboli najinteligentnejsie stvorenia na svete. Ci je to dobra skola, tak podla statistik sa absolventi velmi dobre uplatnia a maju platy po 2 rokoch nieco okolo 1500 eur, otazne je, ci je to to co by ta to bavilo, alebo chces vystudovat nieco co ta dobre uzivi.

    #401261
    shadower
    Účastník (Participant)

    ja tam studujem :D
    run forest, run :D
    co chces konkr. vediet ?

    #401267
    dfx
    Účastník (Participant)

    Je to dobra skola vzhladom na slovenske pomery.

    Otazne je, co ta bavi, a co od skoly ocakavas. A co si ochotny urobit pre uspesne ukoncenie.

    #401268
    shadower
    Účastník (Participant)

    denne je ciste externe studium, vsetko si viacmenej musis sam nastudovat …
    je to tvrda skola …ale da sa ak sa zmieris so systemom akym funguje

    #401269
    iTuxx
    Moderátor

    presne tak, musis byt fakt zazraty do kodenia a takych tych vselijakych nezazivnych veci. Okrem toho, ze musis inklinovat k tymto veciam, musis sa zaroven vediet obracat a robit kopec samostudia, pretoze v tej skole sa od teba ocakava, ze vies take veci, o ktorych sa gymplakom ani nesniva.

    Bol som pred par rokmi 3 roky na FEIke (co je vlastne hned vedla), takze viem co-to o tychto instituciach. Ale uz by som sa tam nevratil ani keby ma mali zastrelit. Ak by som mal ist este na vysku, vybral by som si taku, kde su aj nejake baby :-) A to by bolo aj kriterium, podla ktoreho by som sa rozhodoval, ak by som si mohol zivot restartovat :-D lebo v skutocnosti nejde o skolu, ale o to, co dokazes mimo nej. A ak niekde treba titul, nikoho nezaujima odkial je a ako si sa k nemu dostal.

    #401274
    David22
    Účastník (Participant)

    Ďakujem za normálne reakcie :) iTuxx tiež sa rozhodujem medzi FIIT a FEI. Na ako si bol odbore na FEI-ke?

    #401279
    iTuxx
    Moderátor

    Telekom. Pouc sa na mojej chybe a vyber si zvaz :-D z gympla tam budes plakat, lebo o takych srandach ako elektrotechnika, logicke obvody, alebo pokrocila matika (rozne transformacie a funkcie) na gymploch ani len nepoculi a chalani z elektrotechnickych skol budu v obrovskej vyhode. Zatial co my sme tam zapasili s poznatkami, ktore oni uz boli nauceni zo strednej, oni sa mohli venovat ucivu z vysky.
    Samozrejme to zavisi od toho aky kaliber si a aku dobru makovicu mas. Mal som spoluziakov, s ktorymi sme tam z gympla isli a ti to dotiahli na inziniera. Ale viem si predstavit aku dan za to zaplatili v podobe nervov a casu co pri tom zabili. Ja som si vcas uvedomil ze moja cesta tadial nepojde a tak som sa zacal venovat biznisu a teraz robim to co ma bavi, zatial co oni…. No neviem ci sa kodenie a rozne analyzy a support IT systemov denne od 8:00 do 17:00 daju povazovat za zabavne :-) pravda je ale zial taka, ze s takouto skolou mas sancu uspiet najviac v spolocnostiach, ktore riesia taketo veci. Ak neplanujes robit nic take, vyber si lahsiu skolu a pomimo si zacni robit svoje vlastne zalezitosti. FEIka ani FIITka ti neda vela priestoru. A ked aj hej, potom sa spytaj sam seba, preco si zrovna tu, ked chces robit nieco ine :-)
    Tolko moje XP.

    #401283
    shadower
    Účastník (Participant)

    lenze na fei je to aj troska ine s pritupom …predmety sa daju prenasat aj viackrat co som pocul …minimalne uznaju potom aj ine znamky ako A a B …dokonca na fei je aj prispevok …kdezto na fiit ti zoberu aj to co ti slubili lebo urobili 3x chybu ako tento rok pri odborovom stipku …

    a si z ba ?ci z ineho mesta ?lebo su aj ine informaticke skoly …aj o nieco lepsie …samozrejme nie s “takym” menom ako fiit, lebo tu na fiit zacina cez par stovak a po prvom semestri je uz polovica prip. aj po 2 tyzdnoch ked ludia uvidia ako to chodi …

    da sa to v pohode aj ked nemas ziadne skusenosti s kodenim …ale ked mas o to lahsie …ale na niektore veci si musis zvyknut a aj tak budes na ne nadavat …ale je to tu proste tak …

    #401292
    diadorac
    Účastník (Participant)

    Poď na FIT do Prahy, nebudeš ľutovať ;)

    #401295
    David22
    Účastník (Participant)

    ďakujem Vám za názory vyskúšam teda asi tú FIIT a uvidím čo a ako… do ČR sa práveže moc nehrniem

    #401325
    tutuc
    Účastník (Participant)

    Ja som studoval na FI.MUNI v Brne. Je to velmi dobra skola … a vobec ta tam nebudu ucit nic tazke z obvodov a zlozenia pocitaca. Je to viacmenej softwarove inzinierstvo. Skola ked si sikovnejsi sa da spravit jednoducho ale su tam predmety, ktore treba fest vydriet!

    Nie kazdemu to tam sadne ale je to tam dobre, naviac nastupny plat po dokonceni studia je cca 1200€ a cas, ktory stravis hladanim zamestnania zvycajne nepresiahne tak tyzden (jedine, ze by si bol fest vyberavy). Po dokonceni studia mas obrovske vyhody oproti absolventom inych vysokych skol z oblasti IT, pretoze ta tam skutocne naucia velmi vela okolo prace na software (algoritmika, management v IT, spravne chovanie pred zakaznikom, english … hromada veci z ktorych som v zivote nepouzil snad len logicke programovanie, ale aj ten predmet mi dal velmi vela do buducnosti, pretoze zistis, ako napisat program a ako ho overit, ze skutocne robi to co robit ma)

    Vyhody ta skola ma aj v tom, ze predmety studujes v poradi v akom si ich sam aj das. To znamena ze v prvaku mozes studovat druhacke veci, ktore ta zaujimaju a bavia a podobne. Rozvrh je kompletne na tebe.

    Slovenske skoly nekomentujem. Uroven je tu nizsia, ale to je dane aj podmienkami v akych musia fungovat. FIIT je vrazda vraj som pocul uz od viacero ludi. No nie kazdy vzdy chape, ze vyska ma byt o tom, aby si sa vratil oknom ked ta vyucujuci vyrazi dverami…

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.